avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Avizare coduri CAEN ONRC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Avizare coduri CAEN ONRC

O avocata mi-a infiintat o firma noua pe care i-am spus ca doresc sa desfasor activitate de comert (de fapt intermediere) de produse electrice. In baza unor comenzi ferme iau marfa de la furnizor si o livrez. Mi-a pus codurile CAEN: 4643, 4619, 4652, 4676. Problema este ca in certificatul constatator apare ca pot desfasura doar activitate de birou. Ce pot face acum pentru a-mi aviza activitatile de baza astfel incat sa pot desfasura activitate pe firma?
Codurile CAEN sunt bune sau trebuie sa le modific si pe ele? Eu cumpar si vand cabluri, becuri, UPS-uri, conductori, tablouri electrice, etc.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 13:45, 31 Iulie 2015
Ce scrie pe certificatul de inregistrare? Ce CAEN e?
Citez:
"prezentul certificat constatator atesta ca s-a inregistrat declaratia pe propria raspundere conform careia firma indeplineste conditiile de functionare, specifice pentru fiecare autoritate publica, activitate declarata, incadrata in clasa CAEN: Activitati proprii de birou pentru societate la sediul....."

Dupa cum spuneam de fapt nu mi-a avizat nici un cod CAEN. Cum pot remedia situatia?
daca activitatea se desfasoara la sediul social se declara sediu cu activitate si se trec codurile necesare activitatii, se elibereaza un constatator, daca nu a fost facut aceste demers trebuie mers la ONRC.
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2015
IONICA VADUVA, utilizator
ati vazut codurile CAEN pe care le am in actul constitutiv? Citatul este din certif constatator.
Ce conditii trebuie sa indeplinesc pt a aviza codurile CAEN pe care le am, asta era intrebarea. Si cum pot face asta. Si daca codurile pe care eu le-am ales sunt potrivite pentru tipul de activitate pe care il desfasor.
am vazut ce coduri aveti in Actul constitutiv( pot fi trecute 100) ideea este ca fiecare cod de care este nevoie in momentul de fata trebuie autorizat, se merge la ONRC, sau vorbiti cu avocatul ce a intocmit dosarul sa definitiveze lucrarea.
Sunt bune codurile pentru a functiona 4643/4652/4676 sun comert cu ridicata adica engross, iar 4619 intermedieri diverse cu anumite exceptii(alimentare, produse interzise.....)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare activitate srl la terti Eugenia04 Eugenia04 Buna seara, Doresc sa depun pentru un SRL un dosar pentru autorizarea unor obiecte secundare de activitate (coduri CAEN) existente deja in actul ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru intermediere comert cu electrice Eugenia04 Eugenia04 Buna seara, Doresc sa infiintez un SRL pe care urmeaza sa desfasor activitatate de intermediere comert cu electrice si electronice, mai exact: in baza unor ... (vezi toată discuția)
Funcionare, desfasurare activitate caen activitate secundara basu basu Buna ziua, am ca activitate principala un cod caen(4711) si vreau sa desfasor pe aceeasi societate si activitate de intermediere cu produse farmaceutice. Am ... (vezi toată discuția)