avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diminuare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diminuare salariu

Sunt angajat al unei institutii publice cu autofinantare , in anul 2009, cand toate sporurile s au desfintat , acestea fiindu -ne introduse in salariu,-printre care spor de fidelitate , spor de vechime si bonuri de masa... acum dupa 6 ani aceste sporuri au fost declarate ilegale dupa un proces in justitie cu institutia abilitata de control , mentionez ca aceste sporuri au fost prevazute in CCM pe ramura, iar acest CCM este inca in vigoare semnat si parafat de institutiile statului.. se m-ai vrea sa se recupereze si sumele date din 2009 pana acum , oricum dupa aceste taieri eu personal o sa am salariu probabil mai mic decat salariu minim pe economie si asata dupa 20 de ani de vechime....Pana acum toata corespondenta a fost dusa prin intermediul sindicatelor , nimic scris, dar asteptam si notificari ceva scris. Ce parere aveti , as avea vreo sansa sa mi se faca dreptate in instanta ?Va multumesc .Marius
Nu aveti cum sa fiti platit sub minimum brut pe economie ..

HG 1091/2014
art.2 - Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 1.

Daca v-ati judecat o data, nu mai puteti promova un nou litigiu intrucat intervine autoritatea de lucru judecat.
judecata a avut loc intre angajator si institutia de control, noi angajatii nu am fost implicati, dar este o diminuare de 30 de procente , este normal?
Nu cred ca ne putem substitui acelor judecatori care au pronuntat hotararea in cauza, insa dvs daca veti promova un litigiu s-ar putea sa vi se opuna prescriptia dreptului la actiune.

Cand s-a decis de cei care au efectuat controlul restituirea sumelor acordate?
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
este hotarare definitiva de vreo 6 luni, dar am inteles ca nu sa primit nici acum motivarea de catre angajator, din surse sindicale , se spune ca ar m ai fi o cale extraordinara de atac , dar nu se poate face fara acea motivare

ca si concluzie, nu am nici o sansa sa contest ca am semnat un adtional la contractul de munca cu o anumita suma iar acum se diminuiaza salariul cu 30 de procente, .....

cei care efectuau controalele la fiecare 2 ani scriau in raportul de control ca sumele sunt ilegale , dar angajatorul nu tinea cont de acestea , pana cand acum sa ajuns la final ...adica o hotarare judecatoreasca definitiva in care trebuie sa ne taie sumele din acest moment , dar si recuperarea sumelor date din 2009 pana in prezent...
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor fidelitate inclus in salariul de baza IORDANA IORDANA Anterior aplicarii Legii 330/2009, angajatii unei institutii publice locale, conform prevederilor CCM, au beneficiat de spor fidelitate \"care constituie baza ... (vezi toată discuția)
Salarizare 2010 piramida76 piramida76 Cum se calculeaza salariul pentru ianuarie 2010 daca pe langa salariul de incadrare se da si sporul de vechime? Pentru bugetari am inteles ca salariul va fii ... (vezi toată discuția)
Promovare functionari publici simona minoiu simona minoiu Cum acord salariul functionarilor publici care avanseaza in treapta si celor care promoveaza in grad profesional.Dar avansarea in treapta se mai poate face ... (vezi toată discuția)