avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prescriere executare silita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prescriere executare silita

Buna ziua,

As dori sa stiu daca o executare silita se prescrie daca nu a fost pusa in executare si dupa cat timp?

Este vorba despre un conflict de munca in care in prima instanta salariatii au castigat niste drepturi si au primit niste bani, dar dupa alte cai de atac institutia a castigat si s-a recurs la executarea silita si acele sume de bani plus alte cheltuieli trebuiesc astfel restituite.
Eu si alti colegi nu am fost notificati si nu am primit nici o somatie sau instiintare de executare, in timp ce alti colegi au primit notificari si au fost invitati la mediere si au acceptat sa plateasca, altii s-au trezit direct cu poprire pe salarii si pensii?
Mentionez ca hotararea de executare silita este definitiva de cel putin doi ani daca nu mai mult.
Ce spune legea, mai putem fi executati sau aceasta executare poate fi prescrisa?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Paradiso , utilizator 09:53, 6 August 2015
Codul de procedura civila : Art. 705 - Termenul de prescripție
(1) Dreptul de a obține executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripție este de 10 ani.
(2) Termenul de prescripție începe să curgă de la data când se naște dreptul de a obține executarea silită. În cazul hotărârilor judecătorești și arbitrale, termenul de prescripție începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.

Cand a fost obtinuta hotararea judecatoreasca?
Hotararea a fost definitiva si irevocabila undeva in 2012, dupa care noi am recurs la caile expectionale de atac de care puteam uza si ultima sedinta in acest sens a fost in 19 noiembrie 2013 cand ni s-a respins contestatia in anulare.
Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a cere executarea silită; în cazul hotărârilor care prevăd termenul de executare, termenul de prescripţie începe să curgă de la expirarea termenului stabilit pentru executare; pentru hotărârile care nu stabilesc un astfel de termen, dreptul de a cere executarea silită se naşte din momentul când ele devin executorii;
Detalii: [ link extern ]
Va multumesc
Parca "fatalitate", ieri puneam aceste intrebari si azi gasesc in cutia postala comunicare privind somatie de plata pentru suma de 23403,88 lei in termen de 1 zi, pentru ca la final pe o alta pagina sa apara suma de 25784,92 lei, ma rog cu niste explicatii pe care nu am avut puterea si starea psihica ca sa citesc pana la capat..
Si apropo de termene, am marea rugaminte de a-mi spune daca sunt corecte, implicit legale:

- comunicarea este datata 25.06.2015 - data postei (in cutia postala, eu nu am semnat de primire, am gasito azi 31.07.2015);
- dosar executare nr. 253/4/2015
- hotarare sedinta publica din 27.06.2012 si apoi ramasa definitiva si irevocabila din aceeasi data, 27.06.2012.

Revin la intrebarea de ieri, mai este in termen executarea, nu s-a prescris?
Asta ca intrebare de fond, pentru ca sunt multe inatvertente in cuprinsul acestor hartii trimise. Se spune ca "am refuzat de buna voie sa platesc" ..., in timp ce nu am avut nici o instiintare in acest sens, ba mai mult, eu am luat legatura cu cei insarcinati cu medierea si mi s-a comunicat ca nu ma pot primi la mediere pentru ca nu ma au pe "lista":....
Unde este dreptatea, dar mai ales LEGEA?
Tocmai pentru ca eu, nefiind in domeniu s-ar putea sa gresesc, astept un raspuns si o indrumare de la dvs.
Va multumesc

Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2015
Paradiso, utilizator

Alte discuții în legătură

Credit banca,prescrieri razvangabriel razvangabriel buna ziua ma numesc razvan si am un credit la o banca pentru nevoi personale pe o perioada de 10 ani ultima rata achitata catre banca a fost 25.03.2010 ... (vezi toată discuția)
Am primit o citatie de executare in cazul unei datorii la o banca laura_dari laura_dari In 2006 am facut un card de descoperire salariu la o banca..dupa un timp imi dau demisia si mai ramane de achitat o anumita suma pe card..dupa un alt timp ... (vezi toată discuția)
Exista un termen ? + unde se depune cererea ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog mult sa imi spuneti 1. - daca exista un termen in care trebuie sa se ceara intoarcerea unei executari silite ? 2. - actiunea de ... (vezi toată discuția)