avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prescriere executare silita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prescriere executare silita

Buna ziua,

As dori sa stiu daca o executare silita se prescrie daca nu a fost pusa in executare si dupa cat timp?

Este vorba despre un conflict de munca in care in prima instanta salariatii au castigat niste drepturi si au primit niste bani, dar dupa alte cai de atac institutia a castigat si s-a recurs la executarea silita si acele sume de bani plus alte cheltuieli trebuiesc astfel restituite.
Eu si alti colegi nu am fost notificati si nu am primit nici o somatie sau instiintare de executare, in timp ce alti colegi au primit notificari si au fost invitati la mediere si au acceptat sa plateasca, altii s-au trezit direct cu poprire pe salarii si pensii?
Mentionez ca hotararea de executare silita este definitiva de cel putin doi ani daca nu mai mult.
Ce spune legea, mai putem fi executati sau aceasta executare poate fi prescrisa?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Paradiso , utilizator 09:53, 6 August 2015
La data comunicarii , in opinia mea.
va multumesc foarte mult pentru raspunsuri
In incheierea executorului scrie ca se poate face contestatie in termen de 15 zile de la data "comunicarii"... Pentru mine data comunicarii este data postei ca altfel nu avem de unde sa stiu de existenta respectivei Incheieri. Nu scrie insa unde trebuie sa fac aceasta contestatie, la Executor, la Judecatorie, etc...?
Pentru o astfel de contestatie se plateste taxa de timbru, cat anume (suma de executat este 26000 ron)?
Va multumesc
Codul de procedura civila
art.714 alin.1 : Contestatia se introduce la instanta de executare.

Art.651 :
(1) Instanta de executare este judecatoria in a carei circumscriptie se afla, la data sesizarii organului de executare, domiciliul sau, dupa caz, sediul debitorului, in afara cazurilor in care legea dispune altfel.
Daca domiciliul sau, dupa caz, sediul debitorului nu se afla in tara, este competenta judecatoria in a carei circumscriptie se afla, la data sesizarii organului de executare, domiciliul sau, dupa caz, sediul creditorului, iar daca acesta nu se afla in tara, judecatoria in a carei circumscriptie se afla sediul biroului executorului judecatoresc investit de creditor.
(2) Schimbarea domiciliului sau sediului debitorului ori, dupa caz, al creditorului dupa inceperea executarii silite nu atrage schimbarea competentei instantei de executare.
(3) Instanta de executare solutioneaza contestatiile la executare, precum si orice alte incidente aparute in cursul executarii silite, cu exceptia celor date de lege in competenta altor instante sau organe.
(4) In toate cazurile instanta de executare se pronunta prin incheiere executorie care poate fi atacata numai cu apel, in termen de 10 zile de la comunicare, daca prin lege nu se dispune altfel.

"In cazul contestatiei la executarea silita, taxa se calculeaza la valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta sau la valoarea debitului urmarit, cand acest debit este mai mic decat valoarea bunurilor urmarite. Taxa aferenta acestei contestatii nu poate depasi suma de 1000 lei, indiferent de valoarea contestata", prevede OUG nr. 80/2013."
Detalii gasiti aici : www.avocatnet.ro/content/art...
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit banca,prescrieri razvangabriel razvangabriel buna ziua ma numesc razvan si am un credit la o banca pentru nevoi personale pe o perioada de 10 ani ultima rata achitata catre banca a fost 25.03.2010 ... (vezi toată discuția)
Am primit o citatie de executare in cazul unei datorii la o banca laura_dari laura_dari In 2006 am facut un card de descoperire salariu la o banca..dupa un timp imi dau demisia si mai ramane de achitat o anumita suma pe card..dupa un alt timp ... (vezi toată discuția)
Exista un termen ? + unde se depune cererea ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog mult sa imi spuneti 1. - daca exista un termen in care trebuie sa se ceara intoarcerea unei executari silite ? 2. - actiunea de ... (vezi toată discuția)