avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am primit o citatie de executare in cazul unei datorii ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am primit o citatie de executare in cazul unei datorii la o banca

In 2006 am facut un card de descoperire salariu la o banca..dupa un timp imi dau demisia si mai ramane de achitat o anumita suma pe card..dupa un alt timp primesc fel si fel de amenintari de executare silita de la o firma de recuperare creante si in 2010 octombrie ma trezesc cu cei de la firma respectiva acasa si ma pun sa semnez un acord de plata si sa platesc o suma lunara care sa le-o dau..de atunci nici un semn de la nimeni si nimic si astazi primesc acasa un plic de la un executor judecatoresc din Sv in care mi se aduce la cunostinta ca urmeaza a mi se pune poprire pe salariu care il primesc pe card la o anumita banca...
Ma poate lamuri va rog frumos cineva ce as putea eu sa fac,in cazul acesta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: laura_dari , utilizator 21:12, 21 Ianuarie 2015
laura_dari a scris:
Ma poate lamuri va rog frumos cineva ce as putea eu sa fac,in cazul acesta?

Contestatie la executare in care invocati dupa caz prescriptia creantei, daca a fost cazul de asa ceva ... in sens contrar, platiti sumele.
Pai datoria nu e prescrisa?ca am fost la banca si nu mai figurez cu absolut nimic,contu a fost inchis...si raspunsul care l-am primit de la ei a fost ca eu nu am nici o datorie la ei si ca dc cineva a preluat datoria ei nu au de unde sa stie,ca nici pe contract nu se specifica cine preia in caz de neplata...
contestatia in cat timp se face de la data primirii plicului?
laura_dari a scris:

Pai datoria nu e prescrisa?ca am fost la banca si nu mai figurez cu absolut nimic,contu a fost inchis...si raspunsul care l-am primit de la ei a fost ca eu nu am nici o datorie la ei si ca dc cineva a preluat datoria ei nu au de unde sa stie,ca nici pe contract nu se specifica cine preia in caz de neplata...

Puteţi formula contestaţie la executare în termen de 15 zile de la data când :
– aţi luat cunoştinţă de actul de executare pe care-l contestaţi sau de refuzul organului de executare, de a îndeplini un act de executare ;
– dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie, dacă aveţi calitate de debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit.
– de la data primirii somaţiei ori de la data când aţi luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu aţi primit somaţia sau executarea se face fără somaţie.
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
bondaru18, utilizator
laura_dari a scris:
Pai datoria nu e prescrisa?

Nu stim daca datoria este prescrisa, nu stim daca creditorul nu a facut acte de executare in timpul scurs pana acum sau pana la cesionarea creantei.

laura_dari a scris:
ca am fost la banca si nu mai figurez cu absolut nimic,contu a fost inchis...si raspunsul care l-am primit de la ei a fost ca eu nu am nici o datorie la ei si ca dc cineva a preluat datoria ei nu au de unde sa stie,ca nici pe contract nu se specifica cine preia in caz de neplata...

Da, asa este, cei de la ghiseu nu stiu catre cine s-a cesionat datoria. Faceti o adresa catre banca si probabil va vor spune catre cine au cesionat creanta dvs.

laura_dari a scris:

15 zile de cand ati luat la cunostinta (data postei la primirea plicului in cele mai multe cazuri)
Ok,contestatie am facut...si acum pasul urmator ar fii un proces banuiesc,nu?sau care sunt urmatorii pasi?
Unde sau cum pot afla dc datoria este prescrisa sau nu?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am primit o executare silita cu poprire pe salariu ... Carmenstratone Carmenstratone Buna ziua! Am primit o executare silita cu poprire pe salariu la locul meu de munca. In termen de 15 zile am contactat un avocat și am făcut contestație. ... (vezi toată discuția)
Poprire prin executor de la kruk. edward_zone edward_zone Buna ziua, Am primit un plic de la executor care instituie poprire la ordinal Kruk la un card de credit de la Garanti din 2009 care nu a mai fost platit din ... (vezi toată discuția)
Executare silita raduradulescu raduradulescu buna seara . as vrea sa intreb si eu ceva legat de executorul judecatoresc si anume :daca un creditor se prezinta la un bej cu un titlu executoriu ,acesta are ... (vezi toată discuția)