avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prescriere executare silita
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prescriere executare silita

Buna ziua,

As dori sa stiu daca o executare silita se prescrie daca nu a fost pusa in executare si dupa cat timp?

Este vorba despre un conflict de munca in care in prima instanta salariatii au castigat niste drepturi si au primit niste bani, dar dupa alte cai de atac institutia a castigat si s-a recurs la executarea silita si acele sume de bani plus alte cheltuieli trebuiesc astfel restituite.
Eu si alti colegi nu am fost notificati si nu am primit nici o somatie sau instiintare de executare, in timp ce alti colegi au primit notificari si au fost invitati la mediere si au acceptat sa plateasca, altii s-au trezit direct cu poprire pe salarii si pensii?
Mentionez ca hotararea de executare silita este definitiva de cel putin doi ani daca nu mai mult.
Ce spune legea, mai putem fi executati sau aceasta executare poate fi prescrisa?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Paradiso , utilizator 09:53, 6 August 2015
- comunicarea este datata 25.06.2015 - data postei (in cutia postala, eu nu am semnat de primire, am gasito azi 31.07.2015);
- dosar executare nr. 253/4/2015
- hotarare sedinta publica din 27.06.2012 si apoi ramasa definitiva si irevocabila din aceeasi data, 27.06.2012.

Este in termen, intrucat data comunicarii este 25.06.2015.
eu am gresit - 25.06.2015 este data inregistrarii comunicarii, cand i s-a atribuit numar de iesire.
Stampila postei este 30.07.2015 - plecare din Bucuresti si 31.07.2015 stampila postei la destinatie
Dupa parerea mea este ca este prescrisa executarea.
multumesc mult pentru raspuns
Cand se considera ceruta executarea, la data cand s-a emis adresa de instiintare, sau la data cand a primito debitorul, adica data postei?

Alte discuții în legătură

Credit banca,prescrieri razvangabriel razvangabriel buna ziua ma numesc razvan si am un credit la o banca pentru nevoi personale pe o perioada de 10 ani ultima rata achitata catre banca a fost 25.03.2010 ... (vezi toată discuția)
Am primit o citatie de executare in cazul unei datorii la o banca laura_dari laura_dari In 2006 am facut un card de descoperire salariu la o banca..dupa un timp imi dau demisia si mai ramane de achitat o anumita suma pe card..dupa un alt timp ... (vezi toată discuția)
Exista un termen ? + unde se depune cererea ? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog mult sa imi spuneti 1. - daca exista un termen in care trebuie sa se ceara intoarcerea unei executari silite ? 2. - actiunea de ... (vezi toată discuția)