avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritatea parinteasca si importanta noului partener ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritatea parinteasca si importanta noului partener in stabilire

buna seara
am o prietena care are copil dintr-o relatie anterioara (nu au fost casatoriti doar au avut o relatie de 6 ani) acum sunt despartiti insa au multe neintelegeri din cauza copilului.ea are pe cineva momentan si tatal copilului nu e de acord cu aceasta relatie pentru ca persoana respectiva este bolnava de hepatita si o ameninta ca se va duce la tribunal si ii va lua copilul daca nu pune capat relatiei.intrebarea care o framanta este daca poate tatal sa ii ia copilul din cauza ca ea are o relatie cu acel baiat bolnav de hepatita (tin sa mentionez ca ea vrea sa se mute cu el) si a doua problema: au parinti ei vreun cuvant de spus la tribunal pentru ca nu sunt nici ei de acord cu aceasta relatie si o ameninta ca o sa semneze pentru ai fi luat copilul? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andu88 , utilizator 09:51, 2 August 2015
Daca exsita risc de transmitere a bolii poate pierde copilul.
Este singurul motiv care in opinia mea i-ar da sansa la tata in acest caz.
ce risc ar putea sa existe copilul are doar 1 an?
Tocmai ca cel mic are doar un an, poate sa cada, sa se loveasca, rana deschisa si sa intre in contact cu alta rana de la acel partener. Nu e ceva sigur pentru un copil atat de mic, aflat la varsta explorarilor sa fie lasat langa o persoana cu o boala serioasa transmisibila.
Eu una poate sunt limitata dar nu as fi de acord sub nici o forma.
nu cred ca poate cineva sa fie asa ireponsabil si cred ca probabilitatea de a se intampla asa ceva este destul de mica. ce s-ar intampla daca chiar tatal copilului ar avea acea boala ar trebui sa se mute? daca ne gandim asta se poate intampla oricui nu numai acelui copil tinand cont ca persoana respectiva lucreaza intr-o companie destul de mare cu mult personal si nu are o munca de birou. asta e parerea mea. insa amica mea vrea sa auda mai multe opinii inainte de a face un pas
ce fel de hepatita e?dupa cum spui tu ca domnul lucreaza intr-o companie mare si are aceasta boala inseamna ca este una din acele hepatite care nu se transmite,daca nu ma insel hepatita C.
povestea prietenei tale se aseamana f mult cu a mea,cazurile sunt diferite putin,am o relatie cu un cetatean maghiar,iar fostul sot ameninta ca imi ia copilul pt ca sunt cu el,nu il vrea deloc langa fiul sau,desi acest om nu i-a gresit cu nimic.Barbati nebuni care nu inteleg ca e gata relatia.

Alte discuții în legătură

A little story Nătăfleț Nătăfleț Salutare, M am întâlnit cu un o situație dificilă ,zic eu. Au venit, reclamantul X si pârâta Y-divorț cu minori. Se discutau probele. ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei exclusive mama si decaderea din drepturile parintesti a tatalui Anda899 Anda899 Buna,sunt mama unui baietel de 6 ani.Nu am fost casatorita,dar avem un copil impreuna,pe care la recunoscut,dar pe cand al mic avea 3 ani,ne-am despartit din ... (vezi toată discuția)
Card credit ..asigurare deces slavulucian slavulucian buna ziua....as dori sa stiu ce se intampla cu un card de credit al tatalui meu bolnav de ciroza hepatica si ce rol are acea asigurare de deces inscrisa in ... (vezi toată discuția)