avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit piese auto-anvelope
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

piese auto-anvelope

Buna ziua .
Rog sa-mi spuna cineva daca achizitionez avnelope auto luna aceasta este suficient daca inregistrez doar achizitia de piese auto? trb neaparat sa le fac si consumul in aceeasi luna avand in vedere ca nu-si justifica uzura intr-o luna?
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 21:53, 9 Iulie 2009
Mergeti direct pe 6024...
corina98 a scris:

Buna ziua .
Rog sa-mi spuna cineva daca achizitionez avnelope auto luna aceasta este suficient daca inregistrez doar achizitia de piese auto? trb neaparat sa le fac si consumul in aceeasi luna avand in vedere ca nu-si justifica uzura intr-o luna?

Piesele de schimb nu se inregistreaza cu uzura indiferent de durata lor de viata. De aceea de regula se trec direct pe consum in contul de cheltuiala 6024.
Exista insa posibilitatea stocarii lor. Adica le inregistrati la cumparare pe contul 3024 si ulterior, cand este cazul, le faceti bon de consum si faceti nota 6024 = 3024 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Piese de schimb cu valoare >1800ron verado verado Buna ziua, O firma de transport international achizitioneaza piese de schimb ,anvelope cu nota de receptie care se introduc in magazie si apoi se dau in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare achizitie cutie viteza bodean bodean Societatea are in parcul propriu mai multe auto. Pentru una dintre aceste masini, amortizata integral, a fost cumparata in vederea inlocuirii o cutie de viteza ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila dezmembrari auto anca_mih anca_mih Buna ziua. Am primit o firma cu profil de activitate dezmembrari auto, nou infiintata. Documentandu-ma, am vazut ca cea mai frecventa monografie este cea cu ... (vezi toată discuția)