avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare achizitie cutie viteza
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare achizitie cutie viteza

Societatea are in parcul propriu mai multe auto. Pentru una dintre aceste masini, amortizata integral, a fost cumparata in vederea inlocuirii o cutie de viteza cu o val. de 8.000 lei. Cum este corect sa se inregistreze aceasta achizitie: ca piesa de schimb - pe cheltuieli, sau ca investitie la mijlocul fix? Mentionez inca o data ca, masina este amortizata total.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:37, 11 Noiembrie 2012
Corect este inregistrarea ca piesa de schimb si apoi se da in consum.

301 = 401
601 = 301
Iulian Manea a scris:

Corect este inregistrarea ca piesa de schimb si apoi se da in consum.

301 = 401
601 = 301

Iulian, imi cer scuze dar piesele de schimb se inregistreaza in cont 3024, nu in materii prime.

@bodean
Se poate inregistra si pe cheltuieli in cont 6024, insa pentru ca valoarea cutiei de viteze este mare, eu as majora valoarea masinii cu aceasta si as calcula amortizare lunara. Mi se pare mai corecta aceasta varianta.
De data asta recunosc, trebuia folosit contul 3024.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare autobuz Cecilia35 Cecilia35 O firma de transport achizitioneaza un autobuz accidentat pentru piese , scoate cateva piese de schimb si vinde auztobuzul cu o valoare mai mica bineinteles ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila dezmembrari auto anca_mih anca_mih Buna ziua. Am primit o firma cu profil de activitate dezmembrari auto, nou infiintata. Documentandu-ma, am vazut ca cea mai frecventa monografie este cea cu ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila...... SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Respectuos as ruga , sa-mi trimita cineva o monografie contabila pt. masini casate, procurate pentru dezmembrare. Va multumesc din inima. (vezi toată discuția)