avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament sub ipoteca, transfer drept de proprietare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament sub ipoteca, transfer drept de proprietare

Buna ziua, daca apartamentul este inca sub ipoteca, se poate ,,transcrie"pe un alt nume. Adica sa se treaca numele unui nou ,,proprietar". De exemplu: Apartamentul este acum pe numele d-lui Popescu Ioan si dorim sa il dam copiilor si acesti sa si-l treaca pe numele lor chiar daca este sub ipoteca inca 3 ani.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AIERDNA , utilizator 15:20, 10 August 2015
Da, se poate, dar se va transmite grevat de dreptul de ipotecă.
Probabil că este notată și interdicția de înstrăinare, notarul va cere să obțineți acordul creditorului ipotecar mai înainte de a se perfecta transferul de proprietate.
Depinde de conditiile din contractul de ipoteca si, daca exista, si din cel de credit.
ok. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament ipotecat la banca tata_mosu tata_mosu Mi-a ramas mostenire de la parinti un apartament ipotecat la o banca.Pot vinde acest apartament cu tot cu ipoteca, daca cumparatorul este de acord?Notarul ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat crisselena crisselena buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: am cumparat un apartament cu credit la banca pe 30 de ani, garantat cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in constructie pe teren ipotecat de constructor A_ANA_A A_ANA_A Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de cumpararea unui apartament, in complex de blocuri noi etc., pentru care am semnat ieri contract de ... (vezi toată discuția)