avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela minori

Buna ziua, va rog sa ma ajutati la aceasta intrebare.
In 2013, fratele meu a decedat si a ramas sotia cu 2 minori sa locuiasca in casa cu noi ceilalti frati. problema e ca de la3 saptamani de moartea fratelui cumnata noastra , care nici inainte nu se ocupa cum trebue de educarea minorilor lasind totul in grija tatalui, a inceput sa aiba comportamente imorale si convorbiri tot timpu la telefon cu barbati necunoscuti la telefon in prezenta minorilor, dute vino de la un barbat la altu pentru scurte perioade de timp etc. ar fi un roman de scris . Vazind situatia minorilor noi familia fratelui am hotarit sa luam masuri in privinta copiilor. daca sar putea sa ne indrumati ce pasi ar trebui sa facem sa-i luam copii. precizez ca deja este in atentia organel de asistenta pentru minori pentru ultimile iesiri care le-a avut si pentru traumele la care au fost supusi copii, este o persoana incapabila mental de a se ocupa de copii. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mariana26 , utilizator 16:33, 31 Iulie 2015
Puteti solicita, fie Autoritatii Tutelare, fie direct judecatoriei, ca minorii sa fie incredintati spre crestere si educare unei rude de a lor (bunici, unchi, matusa)
Va multumesc mult!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat art 208/209 al 1 lit a,e cod penal si art 290 alin.1 cod penal si art 215 alin 1,2 si 3 cod penal cu aplicarea art 33 lit a cod penal NICUENE NICUENE buna seara in data de 22.12.2011 am fost la un cumnat acasa la el cu intentia sa-mi dea un autoturism luat de el din germania,si sa il vand eu in buzau cu un ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor spre crestere si educare tatalui dintr-o relatie de concubinaj frozen_rosse frozen_rosse Buna-ziua! Am discutat cu un domn care a locuit in concubinaj pe o perioada de 5 ani, iar in urma relatiei sale, respectiv dupa un an, s-a nascut fiica lor, ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor mariadima94 mariadima94 sunt mama a doi copii am apartament 2 camere cf 1 ,proprietate personala dobandit prin mostenire facuta inaintea casatoriei ,am salariul minim pe economie,am ... (vezi toată discuția)