avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... despre termene legea 76/2002
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

despre termene legea 76/2002

Am o nelamurire referitoare la depunerea acelor formulare .
Formularul de vacantare a locurilor de munca se trimite de fiecare data cand unui angajat i se inchide CIM-ul ? sau doar cand considera angajatorul ca are nevoie de angajati noi ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 31 Iulie 2015
Art.10 din Legea nr.76/2002
(1)Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.
...

Asadar, imediat dupa vacantarea unui post aveti al dispozitie un termen de 5 zile lucrataoare pentru a comunica AJOFM-ului asa ceva.

Prin urmare, formularul de vacantare a locurilor de munca se trimite de fiecare data cand unui angajat i se inceteaza raportul de munca.
Si daca angajatorul nu mai doreste sa angajeze pe altcineva in locul lui ?
Daca postul de pe care pleaca un salariat nu va mai este necesar el nu mai este considerat vacant si nu mai trebuie sa trimiteti la Agentia de Somaj lista cu locurile de munca vacante.
@ laritzu

Este problema angajatorului daca mai angajeaza sau nu. Legea nu face nicio disctinctie cu privire la o astfel de situatie , daca angajeaza sau nu dupa vacantare.

Cel mai bun lucru pentru angajator este sa-l blocheze sau sa-l desfiinteze. In acest caz, nu mai anunta AJOFM-ul.
Daca pun un termen de valabilitate de 15 zile pentru un post declarat vacant dupa incetarea raporturilor de munca cu un angajat si in acest termen nu se ocupa ,presupun ca nu mai figureaza la ei ca vacant.
Dar aceasta operatiune sa inteleg ca se face de fiecare data cand se inchide un CIM !

Corect ?

Alte discuții în legătură

Angajare cukrasz_kata cukrasz_kata Daca ma angajez din somaj, cine anunta la somaj (eu sau soc. care ma angajeaza), si cind? multumesc (vezi toată discuția)
Necesitatea diplomei de studii la angajare mediazone19 mediazone19 Buna ziua, Imi poate spune cineva va rog, de ce este necesara diploma de studii la angajare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Comunicare locuri de munca vacante mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Daca unui salariat ii inceteaza de drept CIM pt. pensionare si eu vreau sa-i fac un CIM pe durata determinata mai am obligatia sa anunt postul la ... (vezi toată discuția)