avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comunicare locuri de munca vacante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comunicare locuri de munca vacante

Buna ziua!
Daca unui salariat ii inceteaza de drept CIM pt. pensionare si eu vreau sa-i fac un CIM pe durata determinata mai am obligatia sa anunt postul la AJOFM (pt. ca trebuie anuntat in 5 zile de la vacantare, dar eu il ocup a doua zi).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 6 Mai 2015
Legea nu face distinctie pentru o astfel de situatie.
In acest caz, anuntati locul de munca vacant si apoi anuntati ocuparea acestuia.

art.10 din Legea 76/2002
(1)Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.
(2)Furnizorii de servicii de ocupare acreditati au obligatia de a comunica lunar agentiilor pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza isi au sediul date privind numarul somerilor mediati si incadrati in munca.
(3)Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca teritoriale, ocuparea locurilor de munca vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura angajator-angajare somer Bubinubi Bubinubi Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu procedura pe care angajatorul trebuie sa o urmeze in cazul angajarii unui somer care se angajeaza in Constanta, desi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! angajatorul trebuie sa anunte casa de pensii la angajarea ... Chloej Chloej Buna ziua! Angajatorul trebuie sa anunte casa de pensii la angajarea unei persoane sau pe parcursul angajarii, sunt anumite raportari ce trebuie facute? ... (vezi toată discuția)
situatie repartitia somaj ionela11 ionela11 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in ce situatie este necesara obtinerea repartitiei de la AJOFM la angajarea unei persoane, care este baza legala si cui ... (vezi toată discuția)