Buna ziua!
Daca unui salariat ii inceteaza de drept CIM pt. pensionare si eu vreau sa-i fac un CIM pe durata determinata mai am obligatia sa anunt postul la AJOFM (pt. ca trebuie anuntat in 5 zile de la vacantare, dar eu il ocup a doua zi).
Multumesc!
Legea nu face distinctie pentru o astfel de situatie.
In acest caz, anuntati locul de munca vacant si apoi anuntati ocuparea acestuia.
art.10 din Legea 76/2002
(1)Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.
(2)Furnizorii de servicii de ocupare acreditati au obligatia de a comunica lunar agentiilor pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza isi au sediul date privind numarul somerilor mediati si incadrati in munca.
(3)Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca teritoriale, ocuparea locurilor de munca vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii.