avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura angajator-angajare somer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura angajator-angajare somer

Buna ziua,
as dori sa ma ajutati cu procedura pe care angajatorul trebuie sa o urmeze in cazul angajarii unui somer care se angajeaza in Constanta, desi dosarul de somaj este depus in Calarasi.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 17 Septembrie 2014
Mai trebuie sa fac ceva in afara de asta?

LEGE nr. 76 din 16 ianuarie 2002 (*actualizată*) privind sistemul asigurărilor pentru şomaj si stimularea ocupării forţei de muncă
art. 41 (2) "Angajatorii care au încadrat in munca, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj au obligaţia de a anunţa in termen de 3 zile agenţiile pentru ocuparea forţei de munca la care aceştia au fost înregistraţi"
Procedura este aceeasi, cu mentiunea ca salariatul va trebui sa mearga dupa angajre la AJOFM Calarasi cu o copie de pe c.i.m.

art. 10 din Legea 76/2012:
(1) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii pentru ocuparea fortei de munca, in caror raza isi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.
(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditati au obligatia de a comunica lunar agentiilor pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza isi au sediul date privind numarul somerilor mediati si incadrati in munca.
(3) Angajatorii au obligatia sa comunice agentiilor pentru ocuparea fortei de munca teritoriale, ocuparea locurilor de munca vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

situatie repartitia somaj ionela11 ionela11 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in ce situatie este necesara obtinerea repartitiei de la AJOFM la angajarea unei persoane, care este baza legala si cui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! angajatorul trebuie sa anunte casa de pensii la angajarea ... Chloej Chloej Buna ziua! Angajatorul trebuie sa anunte casa de pensii la angajarea unei persoane sau pe parcursul angajarii, sunt anumite raportari ce trebuie facute? ... (vezi toată discuția)
Comunicare locuri de munca vacante mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Daca unui salariat ii inceteaza de drept CIM pt. pensionare si eu vreau sa-i fac un CIM pe durata determinata mai am obligatia sa anunt postul la ... (vezi toată discuția)