avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Angajatorul trebuie sa anunte casa de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Angajatorul trebuie sa anunte casa de pensii la angajarea ...

Buna ziua! Angajatorul trebuie sa anunte casa de pensii la angajarea unei persoane sau pe parcursul angajarii, sunt anumite raportari ce trebuie facute? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 31 Iulie 2023
Nu are nicio astfel de obligatie catre casa de pensii.

Legea nr. nr. 76 din 16 ianuarie 2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă

(1) Angajatorii au obligația să comunice agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București, denumite în continuare agenții pentru ocuparea forței de muncă, în căror rază își au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditați au obligația de a comunica lunar agențiilor pentru ocuparea forței de muncă în a căror rază își au sediul date privind numărul șomerilor mediați și încadrați în muncă.
(3) Angajatorii au obligația să comunice agențiilor pentru ocuparea forței de muncă teritoriale, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condițiile legii.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura angajator-angajare somer Bubinubi Bubinubi Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu procedura pe care angajatorul trebuie sa o urmeze in cazul angajarii unui somer care se angajeaza in Constanta, desi ... (vezi toată discuția)
Documente dosar la angajare si situatia locurilor de munca vacante Anaj Anaj Buna ziua, 1. Spuneti-mi va rog, o societate comerciala are [b]obligatia[/b] de a declara locurile de munca vacante, inainte de a face angajari? Se ... (vezi toată discuția)
Pentru suma de 12.500 lei. Petruse Petruse Maine ma angajez . Oare este prea tarziu sa duc la somaj după angajare situatia locului de munca vacant si comunicarea de angajare ? (vezi toată discuția)