avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pentru suma de 12.500 lei.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pentru suma de 12.500 lei.

Maine ma angajez .
Oare este prea tarziu sa duc la somaj după angajare situatia locului de munca vacant si comunicarea de angajare ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:25, 2 Mai 2017
Legea 76/2002
art.10
(1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditaţi au obligaţia de a comunica lunar agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază îşi au sediul date privind numărul şomerilor mediaţi şi încadraţi în muncă.

(3) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă teritoriale, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii

art.113
Constituie contravenţie următoarele fapte:
a) nerespectarea prevederilor art. 10;
.....

Prin urmare, puteti fi sanctionat contraventional pentru nerespectarea acelor termene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cateldestept cateldestept La angajarea unei persoane mai este obligatoriu sa declar la AJOFM locul de munca disponibil, precum si obtinerea unei repartiii de la ei? (vezi toată discuția)
Documente dosar la angajare si situatia locurilor de munca vacante Anaj Anaj Buna ziua, 1. Spuneti-mi va rog, o societate comerciala are [b]obligatia[/b] de a declara locurile de munca vacante, inainte de a face angajari? Se ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru somaj suciugeorgeta suciugeorgeta Daca un angajator doreste sa angajeze o persoana din data de 28.11.2016 care in prezent este in somaj,pana pe 27.11.2016,si aceasta persoana spune ca i s-a ... (vezi toată discuția)