avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta pentru somaj

Daca un angajator doreste sa angajeze o persoana din data de 28.11.2016 care in prezent este in somaj,pana pe 27.11.2016,si aceasta persoana spune ca i s-a cerut de catre cei de la somaj o adeverinta prin care sa se vada ca va fi angajata.Exista vreun model de adeverinta pentru somaj pe care angajatorul sa il dea inainte sa angajeze respectiva persoana??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 14 Noiembrie 2016
Cred ca este vorba despre respectarea prevederilor art.10 din Legea 76/2002 , si anume :

art.10
(1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
(2) Furnizorii de servicii de ocupare acreditaţi au obligaţia de a comunica lunar agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază îşi au sediul date privind numărul şomerilor mediaţi şi încadraţi în muncă.
(3) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă teritoriale, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate potrivit alin. (1), în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii.

Comunicare de ocupare a unui loc de munca vacant si situatie locuri de munca vacante

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru suma de 12.500 lei. Petruse Petruse Maine ma angajez . Oare este prea tarziu sa duc la somaj după angajare situatia locului de munca vacant si comunicarea de angajare ? (vezi toată discuția)
Buna ziua! angajatorul trebuie sa anunte casa de pensii la angajarea ... Chloej Chloej Buna ziua! Angajatorul trebuie sa anunte casa de pensii la angajarea unei persoane sau pe parcursul angajarii, sunt anumite raportari ce trebuie facute? ... (vezi toată discuția)
Procedura angajator-angajare somer Bubinubi Bubinubi Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu procedura pe care angajatorul trebuie sa o urmeze in cazul angajarii unui somer care se angajeaza in Constanta, desi ... (vezi toată discuția)