avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Necesitatea diplomei de studii la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Necesitatea diplomei de studii la angajare

Buna ziua,
Imi poate spune cineva va rog, de ce este necesara diploma de studii la angajare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:08, 5 Septembrie 2012
De multe ori se solicita aceasta diploma pentru a se verifica daca studiile respective sunt cele necesare ocuparii acelei functii ...
Aceasta diploma se trimite catre ITM sau Administratia de Ocupare a Fortelor de munca sau catre alta institutie?
Nu se trimit nicaieri aceste diplome ... o copie de pe diploma va trebui sa existe in dosarul de personal al angajatului respectiv.
Diploma se transmite catre AJOFM odata cu formularul " Situatia privind locurile vacante", anterior angajarii persoanei selectate. Cel putin mie asa mi s-a cerut de catre angajatele acestei institutii si poate nu era de ajuns trimit si copie dupa C.I. si fisa de aptitudine
Legea nu prevede asa ceva ... Art. 10 din Legea nr.10/200
(1) Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, în căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.
..

Alte discuții în legătură

Formalitati de efectuat la ajofm in mometul unei noi angajari OanaLH OanaLH In momentul in care vreau sa angajez un om in firma, cei de la AJOF cer sa depui la ei anexa1 - privind situatia locurilor vacante! Firma a gasit pe cont ... (vezi toată discuția)
situatie repartitia somaj ionela11 ionela11 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in ce situatie este necesara obtinerea repartitiei de la AJOFM la angajarea unei persoane, care este baza legala si cui ... (vezi toată discuția)
Repartitie de la somaj mirusaby mirusaby Buna ziua, Lamuriti-ma si pe mine daca este sau nu obligatorie la angajare repartitia de la AJOFM . Care este baza legala ? (Cunosc o situatie in care ... (vezi toată discuția)