avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajare

Daca ma angajez din somaj, cine anunta la somaj (eu sau soc. care ma angajeaza), si cind?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:34, 24 Ianuarie 2010
1. Angajatorul dvs. trimite la AJOFM o lista cu locurile de munca vacante (formularul tip il ia de la AJOFM).
2. In baza acestei liste AJOFM va da repartitie pentru angajatorul respectiv.
3. Obligatia de a anunta AJOFM este a angajatorului.
Art. 41. - (1) Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj au următoarele obligaţii:
b) să comunice în termen de 3 zile agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă la care sunt înregistrate orice modificare a condiţiilor care au condus la acordarea drepturilor;
(2) Angajatorii care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizaţii de şomaj au obligaţia de a anunţa în termen de 3 zile agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă la care aceştia au fost înregistraţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare din somaj nicole72 nicole72 Soc. unde lucrez doreste sa angajeze cateva pers care vin din somaj. Trebuie sa fac o cerere de repartitie catre Of.de Ocup.Forta Munca? (vezi toată discuția)
Angajari din somaj cirsteaioana cirsteaioana buna ziua daca un angajator angajeaza o persoana care nu spune ca este somer este pasibil de amenda? (vezi toată discuția)
La angajare antonio123 antonio123 AM avut anul trecut depus un dosar ptr angajare la un angajator,am fost la acesta si ma trimis la A.J.O.F.M sa imi de repartitie la el sa ma angajeze ... (vezi toată discuția)