avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia pentru limita de varsta

Din luna mai 2015 indeplinesc conditiile pentru transformarea pensiei anticipate la pensie pentru limita de varsta , cu adaugarea si perioadei cand am urmat studiile universitare. Desi in lege se precizeaza ca aceasta se face din oficiu, eu totusi am depus si cerere in acest sens. De atunci au trecut 3 luni si nu am primit noua decizie, desi recalcularea pensiei nu presupune decat cateva minute. Am fost in audienta in urma cu o saptamana, si mi s-a spus ca dosarul este la verificare, dar din modul cum mi s-au prezentat unele motive am inteles ca sunt niste sicane din partea directoarei, pentru ca sotul meu ,pensionat si el, a facut contestatia pentru decizia lui de pensionare, directoarea CJP spunandu-i sa nu faca contestatie. E normal? Este acesta un abuz in serviciu? Ce demersuri legale se pot face, pentru ca ceea ce se intampla incalca drepturile mele si familiei mele. Ce pot face legal, pentru dreptul meu consfiintit in constitutie?
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2015
rududoo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 1 August 2015
rududoo a scris:

.... Este acesta un abuz in serviciu? Ce demersuri legale se pot face, pentru ca ceea ce se intampla incalca drepturile mele si familiei mele. Ce pot face legal, pentru dreptul meu consfiintit in constitutie?


Puteti depune o sesizare la Casa Naţională de Pensii Publice este (CNPP):
[ link extern ]

Art. 297 C.pen. -Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu si/sau de putere allview777 allview777 Buna. Se poate incadra fapta unei sef ierarhic la abuz de putere/abuz in serviciu, daca pe fondul unor divergente aplica sanctiuni disciplinare in nestire ... (vezi toată discuția)
Termen expirat ? Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Care este termenul de comunicare a raspunsului adresat Primarului , pentru decontarea navetei ? Au trecut peste 40 de zile ... (vezi toată discuția)
Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita ... Laruraa1 Laruraa1 Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita un buletin si ce pedeapsa il asteapta? (vezi toată discuția)