avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Expirare concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Expirare concediu de crestere copil

Buna seara as dori sa va intreb urmatoarele si anume eu ar trebui sa incep munca in data de 10 august ffindca fetita mea in 11 sept face 2 anisori dar eu nu vreau sa revin la locul de munca pt ca nu am cu cine sa o las ce acte trebuie depuse la firma la care sunt angajata.Multumesc frumos si o seara frumoasa.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 4 August 2015
Puteti depune la angajator o cerere de incetare a suspendarii c.i.m. si ,totodata, deincetare a c.i.m. cu acordul partilor incepand cu data de 10.08.2015.
1. Dvs. primiti indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) inclusiv pana in ziua de 11.08.2015 cand copilul implineste 1 an si 11 luni.

2. De aceea faceti cererea de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) cu data de 12.08.2015 si cerere de incetare a CIM cu aceeasi data.
freeelis a scris:

.... incepand cu data de 10.08.2015.

Data este 12.08.2015 ...scuze de eroare.
Buna seara contabila de la firma spune ca contractul meu se suspenda in data de 24.10 .2013 si ca eu trebuie sa depun cerere de incetare in data de 11.09.2015, ce trebuie sa fac? multumesc frumos
Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama se reduce cu o luna .
In speta, va trebui sa reveniti la munca in data de 12.08.2015.

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile
pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai reduce cu o luna .
In speta, va trebui sa reveniti la munca in data de 12.09.2015.

In functie de aceste detalii, dvs veti proceda in consecinta. Cererea de incetare a suspendarii c.i.m. si , totodata, de incetare a c.i.m. se poate face si in data de 11.08.2015, respectiv 11.09.2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care reglementeaza concediul pentru ingrijirea copilului. De asemenea as vrea sa stiu daca beneficiaza mama ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc si revenirea la munca ORoxanaI ORoxanaI Buna seara! Dupa ce am citit legislatia mi-au ramas cateva lucruri neclare. 1. Daca optez pt CCC de 2 ani si dupa un an hotarasc sa ma intorc la munca pot sa ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate dupa cic bvr bvr Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea situatie: copil nascut in 18.02.2015. Mama are contractul suspendat pentru un an, dar doreste ... (vezi toată discuția)