avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lege IMM
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lege IMM

Stie cineva care sunt noile reglementari asupa IMM-urilor? Am inteles ca unele din ele or sa fie desfiintate. Care sunt conditiile care trebuiesc indeplinite sa nu fie desfiintata o firma? Are cineva un link pentru problema asta?
vezi modificarile de cod fiscal si procedura fiscala, vei intelege de ce - personal cunosc o mare companie farmaceutica care figureaza la finante cu numai 5 angajati !!!
Inca nu au fost publicate in Monitorul Oficial reglementarile pentru IMM-uri despre care ai auzit (probabil ca sunt in stadiu de proiect, daca mai sunt ....).
Cand vor fi publicate, sigur vei auzi pentru ca va vui presa.

Era vorba de SC-urile platitoare de impozit pe venit de 3%, al caror numar minim de angajati va creste de la 1 la 5, in caz contrar trecand la SC-uri platitoare de impozit pe profit de 16%.

Se presupune ca vor fi desfiintate in cazul unei astfel de reglementari pentru ca multe din aceste societati mici, care nu au decat cate un angajat, sunt folosite pentru a scoate bani din firmele mari: fie sa isi plateasca angajatii la negru, fie pentru traiul personal al patronilor firmelor mari.
Din cele citite in presa, pana la data aderarii la UE acest tip de societati va trebui sa dispara.
Si daca o firma este SC cu 16% impozit si nu are nici un angajat va fii desfiintata?
Nu era vorba despre societatile cu 16% impozit pe profit, ci doar de cele cu impozit de 3% platit pt venit.
Momentan, daca ai sc platitoare de impozit pe profit de 16% nu esti obligat sa ai angajati.

apdeit
Angajatul din cadrul unei microintreprinderi trebuie sa fie angajat cu norma intreaga, 8 ore, cu carte de munca sau si cu timp partial? legea spune intre 1-9 angajati, fara sa impuna alte conditii.... De la finante si ITM se spune ca este considerat un angajat, o persoana angajata cu carte de munca, 8 ore/zi, in schimb foarte multe societati care au optat pentru aceasta constituire si-au angajat cate o persoana cu timp de lucru de 4 ore/zi. Ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avantaj pt. imm-uri? xdx493 xdx493 As dori sa stiu care este avantajul IMM-ului fata de SRL, mi-a explicat cineva foarte vag si fara amanunte. De asemenea, cum as putea inregistra un IMM ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit la imm Mi-am infiintat o societate de consultanta juridica (7411) ca IMM, impozit pe profit 16%, neplatitoare de TVA, fara nici un angajat, de o luna de zile. In ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa duc la finante...? lexy3k lexy3k Vreau sami fac un SRL ced ca luna asta o sa ii am deja facut! Intrabarea mea este ce trebuie sa duc la finante si in alte parti in fiecare luna, adica balante ... (vezi toată discuția)