avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
[Renuntati la introducerea asta la topicurile pe care le deschideti sau va alegeti alt forum unde puneti intrebari. Multumesc]

Sora mea vrea sa divorteze de sotul ei. El facut toate actele pentru divort (fara proces si tribunale). El e plecat in Belgia unde si lucreaza si a autorizat prin notar ca avocata lui sa foloseasca semnatura lui pentru divort. Au impreuna un copil de 6 ani. El poate plati pensia alimentara din Belgia pentru copil?
Sora mea poate pleca cu copilul in Anglia la alta sora de a noastra? E obligatorio ca sotul ei sa dea consimtamantul (semnatura) ca ea sa paraseasca tara impreuna cu copilul? Ce i s-ar putea intammpla ei daca ar incalca o astfel de lege (daca cumva exista) in a parasi tara? Cum ar putea ea sa faca sa lupte impotriva acestui fel de nedreptate care i s-ar face de a fi obligata sa ramana in tara.

Best Regards.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2015
Admin, administrator
Sora dvs. ar trebui sa nu accepte divortul la notar; sa deschida ea o actiune de divort prin instanta, sa solicite autoritate parinteasca exclusiva si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.


p.s. se pare ca ati mai primit raspunsuri la aceasta problema pe care ati postat-o pe diverse forumuri juridice!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu declarația-acord Karidia Karidia Buna seara. In primul rand , voi relata de la inceput problema mea ca sa se poata intelege. Sunt divortata si am o fetita cu fostul sot. Acum 6 ani , am decis ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna alinaandreea29 alinaandreea29 eu si fostul meu sot avem custodie comuna pt minor,iar instanta a stabilit domiciliul copilului la mine,eu am fost plecata din tara 4 luni,am vrut sa iau ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru minor marianaioana marianaioana Buna ziua . Eu si sotul meu locuim in Anglia . Deorece toata lumea cunoaste viata din Romania,doresc sa o aduc pe soacra,cumnata si fetita ei aici . Din ... (vezi toată discuția)