avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport pentru minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport pentru minor

Buna ziua . Eu si sotul meu locuim in Anglia . Deorece toata lumea cunoaste viata din Romania,doresc sa o aduc pe soacra,cumnata si fetita ei aici .
Din cauza problemelor ce le-au avut (cumnata si sotul ei) , acestia s-au despartit , insa nu legal . El s-a mutat , nu se mai stie nimic de el (si sinceri sa fim nici nu vrem sa stim,a facut prea multe probleme). Inainte sa plece , a scris o hartie cum ca el nu este interesat de copila si nu doreste custodia ei .Acea scrisoare a semnat-o , din pacate, nestiind ca poate vor dorii sa vina in uk , hartia nu este legalizata la notar . Ma rog , nu stiu ce sa zic ca nu ma pricep .
Cumva, este o sansa sa fie adusa si copila aici,doar cu ajutorul acelei hartii?Sau,daca nu ce altceva am avea nevoie ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:46, 11 Septembrie 2014
Nu este valabilă aceea hârtiuță. Daca sunt casatoriti, este nevoie de semnătura dumnealui atit ptr Pașaportul micutei cit si o declaratie la notar ca este de acord sa părăsească Tara împreuna cu mama. Trebuie sa intenteze acțiune in instanța.
Dna avocat Silvia , multumesc frumos pt raspuns , dar ... daca sa presupunem ca el nu ar semna ? Ceea ce cred ca nu ar face-o , doar ca sa faca mai mult rau , atunci ce e de facut?
Sa solicite in instanta incredintarea copilului si stabilirea domiciliului la mama, altfel nu are cum sa iasa cu copilul din tara fara ca tatal sa-si dea consimtamantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil sa imi fie luat copilul fara acordul meu? nicol84 nicol84 buna,as dori si eu o informatie,sotul meu imi tot spune ca imi poate lua fetita de 10 luni si poate parasi fara acordul meu tara unde suntem in momentul de ... (vezi toată discuția)
Dreptul privind trecerea frontierei fara semnatura celuilalt parinte simplysurprising simplysurprising Va rog sa ma ajutati cu o informatie: parintii unui minore de 7 ani au divortat in 2013. Divortul a fost unul foarte dificil iar obtinerea semnaturii tatalui ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, schimbarea domiciliului minorului ciorba ciorba Fosta mea sotie vrea sa plece in Anglia dupa concubin, cel cu care a fost din timpul casatoriei. Eu nu imi dau acceptul sa plece cu fetita noastra de 4 ani, ... (vezi toată discuția)