avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intarziere / neplata salariu dupa expirarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intarziere / neplata salariu dupa expirarea contractului.

Salut

Sunt angajat cu contract pe perioada determinata pe o pozitie de conducere la o companie. Am decis sa nu mai accept prelungirea contractului datorita mediului nepropice dezvoltarii si a neseriozitatii.
Tot datorita acestei neseriozitati, ma intreb ce pot sa fac daca voi avea probleme cu intarzierea sau neplata salariului datorat (ultima luna lucrata). Suma restanta va fi una deloc de neglijat.
Dupa solicitarea in scris a platii, ar fi reclamatia la ITM si intr-un final judecata.
Care ar fi sansele si durata unui eventual proces pt recuperarea beneficiilor mentionate in contract?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:09, 1 August 2015
Nimeni nu va poate spune ce sanse exacte aveti , iar durata procesului poate fi si de cativa ani.

In schimb, puteti apela si la mediere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Hmmm ... asteptam un raspuns de genul: "Castigati sigur dar dureaza !"
Fiind drept legal stipulat si in CIM consider ca e o victorie sigura. Sau ma-nsel?
Un raspuns de genul mentionat de dvs nu stiu cine vi-l poate da, intrucat am vazut situatii in care d.p.m.d.v. aveau sanse de 100% de castig si au pierdut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces? ghiuvy2005 ghiuvy2005 Buna ziua, Am tinut contabilitatea la 2 firme ale aceluiasi patron, la negru, fara act intre noi.Respectivul imi datoreaza si in prezent din 2008 o suma de ... (vezi toată discuția)
Oferta de munca si contract de munca cos_max cos_max Buna ziua, Am urmatoarea speta: am primit o oferta de angajare in 2013(semnata si stampilata) care s-a concretizat intr-un contract de munca. Oferta de ... (vezi toată discuția)
Bancile ContSters460245 ContSters460245 Exista la banci termene legale stipulate cumva undeva , care le permite sa raspunda cand vor la o reclamatie, desi clientul insista cu email-uri si telefoane, ... (vezi toată discuția)