avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hartuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Hartuire

De 6 luni de zile primesc sms de la o firma de creditare nebancara -la care nu am credit- in care mi se aduce la cunostinta sa-mi platesc rata sau restanta la credit. Am sunat la aceasta firma dupa primele sms-uri, am facut o reclamatie care s-a inregistrat, au verificat baza de date si au gasit clientul care le daduse nr meu de telefon ca fiind al lui. Mi-au spus sa trimit un mail in care sa solicit stergerea nr meu de telefon din baza lor de date. Am trimis mail, am sunat si au confirmat primirea mailului, dar dupa doua zile am primit iar sms cu somatie sa platesc restanta. Pot da in judecata firma pentru hartuirei(primesc lunar sms-uri de la ei pe care le am in telefon) si sa cer despagubiri?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:36, 3 August 2015
Da, puteti.

Dar, pentru despagubiri, trebuie sa stiti sa precizati suma lor si ce reprezinta.
Si eu sunt de parere ca se poate actiona in instanta.
Insa...in privinta daunelor nu va ganditi la mult ca va aflati in Romania...

Ca sa rezolvati mai simplu fara demersuri judiciare se poate trimite o notificare scrisa catre respectiva firma prin care sa le solicitati sa inceteze cu aceasta hartuire.
Trebuia sa procedati asa inca de la inceput.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie notificare de plata irina_ivan irina_ivan Buna ziua. Ma \"confrunt telefonic si pe mail\" de ceva vreme cu o institutie financiara nebancara care sustine ca am luat de la ei un al doilea credit si in ... (vezi toată discuția)
Inselatorie online prin sms andu_007 andu_007 Buna ziua, Am navigat pe un site, iar pentru acces acel site avea 2 variante: 1.inscriere cu plata prin sms; 2.vizita cu acces gratuit (se specifica ... (vezi toată discuția)
Problema gdpr Alin95 Alin95 Bună seara Este vorba despre un IFN online, unde am făcut un credit pe o perioada de o luna, după achitare am solicitat ștergerea datelor cu caracter ... (vezi toată discuția)