avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suport informativ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suport informativ

Buna ziua!

As avea nevoie de niste lamuriri cu privire la urmatoarele informatii:

Construire 3 locuinte pe teren proprietate.
POT: 24,54% CUT: 0,46 mp.ADC/mp.teren
H maxim=7,75m H cornisa=3,25m (P+M)
Sc = 241,76mp Sd = 539,41mp Su = 356,70mp.
Suprafata totala a terenului 1000mp.

ce reprezinta Sc, respectiv Sd,Su?
Si daca suprafata totala a terenului (1000 mp) reprezinta cu alte cuvinte curtea pe care o detin?

Ce se intampla din punct de vedere legal daca terenul pe care il detin este mai mare decat cel mentionat in acte?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:01, 4 August 2015
Dacă terenul pe care îl dețineți cu acte este mai mare decât ceeace aveți menționat, se poate face în instanță acțiune în constatare a suprafeței real deținute, ca pârâții veți chema și vecinii- pentru opozabilitate, se face o expertiză la care vor asista și aceștia și se va da hotărâre jud. cu suprafața real deținută. Dacă terenul , actualmente , este întabulat pe suprafața din acte , atunci se cere și modificare carte funciară , urmare a constatării instanței.
Sa inteleg ca cei 1000 de metri patrati reprezinta suprafata pe care o detin cu tot cu constructii?
Cei 1000mp reprezintă tot terenul pe care l-ați cumpărat. Din acesta suprafața construită-(este suprafața la sol, amprenta la sol a clădirii)Sc. este 241, 76mp, Su-suprafața utilă -356, 70mp iar Sd-suprafața desfășurată a construcției este de 539, 41mp. Prin urmare în cei 1000mp. este suprafața construită + curtea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta suprafata teren intravilan in acte fata de masuratori cadastrale serbannistor serbannistor Sunt interesat sa cumpar un teren intravilan, insa am niste semne de intrebare si as dori sa ma ajutati, daca stiti. Prima problema este data de diferenta ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren/casa 2016 ContSters389532 ContSters389532 Buna ziua, Detin un teren de 1000mp in Bragadiru pe care am construit o casa/locuinta(100mp amprenta, nu am garaj, magazie etc) careia tocmai i-am facut ... (vezi toată discuția)
Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)