avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amendati pe nedrept de ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amendati pe nedrept de ITM

in 17 dec punem un anunt de angajare si se prezinta o persoana care doreste informatii despre post
i se explica despre ce ar fi vorba si urmeaza sa fie specializata intr un curs al unei banci partenere pentru a putea incepe activitatea, insa din acea data fiind si sarbatorile de iarna nu mai revine pana la 1 ianuarie nici fizic nici telefonic
in 1 ianuarie revine cu un telefon ca vrea sa fie angajata pe un ton agresiv si ne ameninta cu cunostiinte sus puse la itm. la nici o saptamana primim o instintare prin care s-a fcut un control cu ocazia caruia s-au gasit persoane care lucreaza la negru, control efectuat fara stirea noastra la sediul social al firmei, unde de fapt domiciliaza bunica unuia dintre angajati. specificam ca la acea data nu aveam nici un punct de lucru, iar bancile partenere nu faceau cursuri sau pregatiri.
Cu toate astea suntem amandati, si in proces se sustine ipoteza ca noi trebuie sa demontram ca acea pers nu a lucrat la noi desi nici macar nu stia unde este sediul firmei sau nu a fost la acel punct de lucru si nu a lucrat nici macar o zi la noi deasemenea dorim sa cerem si o despagubire morala de 5 milioane de euro pentru calomnie si implicarea celor ăe care noi ii platim din buzunarul nostru si care fac astfel de demersuri pentru a si apara un consatean. specific ca sefa itm este vecina cu cea care a depus plangerea
Controalele efectuate de catre ITM pot fi si de genul controalelor neanuntate, prin urmare, nu pot constitui un abuz un astfel de control.

Avand in vedere ca este vorba despre un litigiu supus procedurii civile de drept comun, sarcina probei incumba celui care face o susţinere în cursul procesului trebuie să o dovedească, în afară de cazurile anume prevăzute de lege (reclamantului).

Puteti proba cu martori situatia de fapt descrisa mai sus?
se poate dovedi cu martori ca nu a lucrat, putem dovedi ca la ora respectiva nu aveam un sediu sau un punct de lucru in care sa se desfasoare actvitatea, banca partenera a declarat ca in acea perioada nu a facut nici un curs sau pregatire desi reclamanta a afirmat ca a fost la cursuri si pregatiri fara a putea sustine cele afirmate cu documente sau in vreun fel, insa reprezentanti itm sustin ca daca ea a facut o astfel de specializare trebuia sa se desfasoare in intervalul si dupa angajarea acesteia. insa atat declaratiile noastre ca nu a participat, chiar si a bancii partenere, pe langa faptul ca reclamanta nu a putut proba aceste cursuri sau prezenta la ele, itm ul le sustine orbeste
deasemenea nu poate justfica in nici un fel sau realizari activitatea pe care o sustine sa o fi desfasurat ba mai mult itm a cerut instantei sa nu admita ca martori angajari ai firmei noastre care stiau realitatea in calitate de martori. dupa mine se incalca dreptul la apararea noastra si la libera exprimare
Propuneti instantei martorii care sunt angajati ai societatii, dar si pe cineva de la banca partenera care sa sustina ca nu s-a facut niciun curs de formare profesionala in perioada respectiva.
V-a spus cineva de la ITM ca s-a facut controlul ca urmare a unei sesizari? In cazul acesta daca v-au spus este o incalcare a legii 108/1999 pentru infiintarea şi organizarea Inspectiei Muncii

ART. 18
Inspectorii de munca sunt obligati:

c) sa pastreze confidentialitatea asupra identitatii persoanei care semnaleaza nerespectarea prevederilor legale in domeniul reglementat de prezenta lege şi sa nu dezvaluie angajatorului, prepuşilor sai sau altor persoane faptul ca efectueaza controlul ca urmare a unei sesizari.

Daca lucrurile stau cum spuneti puteti face o sesizare la procuratura pentru abuz in servici si apoi contestarea amenzii sau eventualele despagubiri cerute in instanta se vor suspenda, la cerere, pana la solutionarea dosarului de la parechet.
Nu cred ca cineva isi riscul locul de munca pentru a divulga identitatea unei persoane care a facut acea sesizare.

Plangerea penala pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu nu va suspenda plangerea contraventionala.

Alte discuții în legătură

Munca la negru ......bizar..... ccisu ccisu la unul din santiere , in urma unui control de la ITM , 2 persoane [b]cu care noi nu avem nici o treaba , nici macar nu ii cunoastem [/b] , au dat ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - amenda aplicata de itm elizabeth74 elizabeth74 Am fost amendat de ITM , in urma unei reclamatii facute de un individ precum ca a prestat servicii fara acte la firma noastra . Asi dori sa contest ... (vezi toată discuția)
Sos!!! sunt santajata de firma andyc76 andyc76 Buna seara.Am nevoie mare sa-mi dati un sfat si sa-mi spuneti ce am de facut.Sunt angajata la o firma din luna noiembrie 2008 dar cim mi l-au facut doar din ... (vezi toată discuția)