avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amendati pe nedrept de ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amendati pe nedrept de ITM

in 17 dec punem un anunt de angajare si se prezinta o persoana care doreste informatii despre post
i se explica despre ce ar fi vorba si urmeaza sa fie specializata intr un curs al unei banci partenere pentru a putea incepe activitatea, insa din acea data fiind si sarbatorile de iarna nu mai revine pana la 1 ianuarie nici fizic nici telefonic
in 1 ianuarie revine cu un telefon ca vrea sa fie angajata pe un ton agresiv si ne ameninta cu cunostiinte sus puse la itm. la nici o saptamana primim o instintare prin care s-a fcut un control cu ocazia caruia s-au gasit persoane care lucreaza la negru, control efectuat fara stirea noastra la sediul social al firmei, unde de fapt domiciliaza bunica unuia dintre angajati. specificam ca la acea data nu aveam nici un punct de lucru, iar bancile partenere nu faceau cursuri sau pregatiri.
Cu toate astea suntem amandati, si in proces se sustine ipoteza ca noi trebuie sa demontram ca acea pers nu a lucrat la noi desi nici macar nu stia unde este sediul firmei sau nu a fost la acel punct de lucru si nu a lucrat nici macar o zi la noi deasemenea dorim sa cerem si o despagubire morala de 5 milioane de euro pentru calomnie si implicarea celor ăe care noi ii platim din buzunarul nostru si care fac astfel de demersuri pentru a si apara un consatean. specific ca sefa itm este vecina cu cea care a depus plangerea
Ce-ar fi daca ITM ar anunta, in prealabil, angajatorii ca urmeaza sa faca un control pentru combaterea muncii la negru. Sigur nu s-ar mai gasi nicio neregula. Legea spune ca asemenea controale se fac inopinat asa ca ITM a procedat corect. Cat priveste locatia la care s-a facut controlul dumneavoastra spuneti ca acesta era sediul social al firmei pe care la-ti comunicat institutiilor statului. Calea legala pe care v-o recomand este sa contestati in instanta procesul verbal prin care firma a fost sanctionata si eventual sa contestati si masurile dispuse de catre inspectorul ITM daca le considerati abuzive.
nicolaetarcea a scris:

ITM a procedat corect...


Am facut reclamatie unei firme la ITM , firma care avea sediul la 200 de metri de sediul ITM. Ce sa vezi , ITM-ul mi-a trimis un raspuns precum ca am fost angajat in perioada x iar pentru restul problemelor sa actionez firma respectiva in instanta . Firma nu tinea cont de intelegerile contractuale semnate de ambele parti , deci in primul rand cam era treaba ITM-ului sa rezolve inainte de instanta dar cand spaga este consistenta doar te anunta cand ai fost angajat asa ca mai lasati-ma cu neprihanita ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru ......bizar..... ccisu ccisu la unul din santiere , in urma unui control de la ITM , 2 persoane [b]cu care noi nu avem nici o treaba , nici macar nu ii cunoastem [/b] , au dat ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - amenda aplicata de itm elizabeth74 elizabeth74 Am fost amendat de ITM , in urma unei reclamatii facute de un individ precum ca a prestat servicii fara acte la firma noastra . Asi dori sa contest ... (vezi toată discuția)
Sos!!! sunt santajata de firma andyc76 andyc76 Buna seara.Am nevoie mare sa-mi dati un sfat si sa-mi spuneti ce am de facut.Sunt angajata la o firma din luna noiembrie 2008 dar cim mi l-au facut doar din ... (vezi toată discuția)