avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa platita integral din cauza unei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa platita integral din cauza unei greseli a agentului constatator

buna ziua.as avea si eu o nelamurire. am primit o amenda administrativa de la politie.am vrut sa platesc in 48 ore,dar cand m-am dus la finaciar sa platesc jumate din amenda in 48 ore , mi-a spus ca nu pot plati jumatate de amenda deorece politistul nu a specificat in procesul verbal ca pot plati amenda in 48 ore. trebuia sa specifice politistul ca pot plati jumatate de amenda in 48 ore sau nu trebuie specificat?
Cel mai recent răspuns: Ciprian_st , utilizator 22:37, 4 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
in proces mai jos scria .daca platiti in 48 ore platiti jumatate de amenda,dar nu a fost bifat aceasta optiune,iar cand am fost la financiar a spus ca politistul nu a bifat optiunea sa platesc in 48 ore ,de aceea trebuie sa platiti amenda intreaga.
~ Conținut șters la cerere ~
Puteți plăti jumătate din minimul prevăzut de lege doar dacă ați fost sancționat la o lege care prevede în mod expres această posibilitate. Dacă de exemplu ați fost sancționat pentru comiterea unei contravenții prevăzute de Legea 61/1991, nu aveți posibilitatea de a plăti jumătate din minim. Dacă ați săvârșit o contravenție la regimul rutier, aveți posibilitatea de a plăti jumătate din minim. Ceilalți utilizatori care au comentat aici nu știu de unde au dedus că exista posibilitatea de a plăti jumătate din minim în cazul dvs, pentru că nu ați specificat pentru ce ați fost sancționat.
pentru ce ati fost sanctionat?la ce act normativ au fost incadrate faptele dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda legea antifumat Giullia_eu Giullia_eu Buna ziua. Puteti va rog sa ma lamuriti si pe mine daca o amenda primita pt incalcarea legii antifumat( fumat in loc d joaca copii) se poate plati 50% din ... (vezi toată discuția)
Anulare proces-verbal 28lacra 28lacra Buna ziua, Am primit o amenda contraventionala, pe care doresc sa o contest. Va rog sa-mi spuneti daca este bine sa o achit in termenul de 15 zile, chiar ... (vezi toată discuția)