avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatiile părintelui rezident
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatiile părintelui rezident

in cazul custodiei comune cu domiciliul copilului la mama, in cazul in care pleca cu copilul in concediu cateva zile mama are obligatia sa ma anunte si pe mine ca tata perioada si locatia unde pleaca copilul(in tara nu in afara)?
Cel mai recent răspuns: Ony2k2 , utilizator 10:27, 7 August 2015
Nu neaparat.

Oricum in afara nu poate pleca cu copilul fara acordul dvs.
Art. 4 din Convenția asupra relațiilor personale care privesc copiii consacră dreptul fundamental atât al copilului cât și al părintelui, de a obține și întreține relații personale în mod constant și nerestrictiv:
"Copilul și părinții săi au dreptul de a obține și de a întreține relații personale constant."
Ati putea argumenta astfel ca in virtutea acestui drept si dvs aveti dreptul sa stiti cand este plecat copilul in vacanta si in ce perioada.
Depinde de relatia dvs cu mama: daca este o relatie normala, mi se pare civilizat ca parintii sa-si transmita din proprie vointa un mesaj pe telefon sau email de genul "vezi ca plecam x zile in localitatea x". Dar, repet: depinde de natura relatiei dintre parinti.
multumesc,dar totusi nu exista nici o prevedere punctuala cu privire la acest aspect?

Normal ar fi ca mama sa va informeze cand si unde pleaca cu copilul, asa cum ar fi normal sa faceti si dumneavoastra asta in timpul in care e la dumneavoastra.

In lege insa ma indoiesc ca e prevazut asa ceva.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa stiu? adania adania Din acest an am schimbat,la dorinta tatalui,care a deschis actiune,de comun acord in fata instantei programul de vizita minor.Printre altele,tatal are ... (vezi toată discuția)
Alocatie germania iuliaiulia1972 iuliaiulia1972 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns, in legatura cu alocatia acordata de statul german. Fostul sot lucreaza in Germania de aproximativ 10 luni. ... (vezi toată discuția)
Program de relații personale. cât de legale sunt programele de vizitare și dacă minorul are dreptul să aibă relații personale cu părintii nerezidenți și in afara acestui program ? CUSTODIAN CUSTODIAN Vă rog să mă ajutați și să mă lămuriți dacă se poate. Nu am găsit nimic pe această temă. De ceva timp nu fac altceva decât să mă gândesc la ... (vezi toată discuția)