avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poate Fi Solicitata Stramutarea Unui Dosar De Judecata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Poate Fi Solicitata Stramutarea Unui Dosar De Judecata Catre O Alta Instanta Din Alt Judet ?

Doresc un raspuns va rog. Sunt din Suceava si as dori sa solicit stramutarea dosarului la Bucuresti sau in alt oras. Poate fi posibila stramutarea ? Sau, se poate face doar pe raza teritoriala a judetului Suceava ? As dori sa solicit stramutarea undeva cat mai departe posibil de Suceava, nicidecum pe raza judetului sau judetele invecinate, fiind vorba de o plangere la parchet si un proces pe rol pe caz de de apel in care sunt implicati lucratori ai autoritatilor locale.

Daca da, atunci unde trebuie sa depun cererile de stramutare ? Cu stima !
Cel mai recent răspuns: ContSters365439 , utilizator 16:59, 3 August 2015
Stramutarea procesului poate fi ceruta pentru motive de banuiala legitima sau de siguranta publica.Banuiala se considera legitima in cazurile in care exista indoiala cu privire la impartialitatea judecatorilor din cauza circumstantelor procesului,calitatii partilor ori unor relatii conflictuale locale.(Art.140 NCPC).Stramutarea pentru motiv de banuiala legitima sau de siguranta publica se poate cere in orice faza a procesului.Stramutarea pentru motiv de banuiala legitma poate fi ceruta de catre partea interesata,iar cea intemeiata pe motiv de siguranta publica ,numai de catre procurorul general de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.(Art.141 NCPC).
Cererea de stramutare intemeiata pe motiv de banuiala legitima este de competenta curtii de apel,daca instanta la care se cere stramutarea este o judecatorie sau un tribunal din circumscriptia acesteia.Cererea de stramutare se depune la instanta competenta sa o solutioneze ,care va instiinta de indata instanta de la care s-a cerut stramutarea despre formularea cererii de stramutare.[Art.142(1)NCPC].Ca atare,instanta competenta sa judece cererea de stramutare va hotara instanta la care se va stramuta procesul.
Va multumesc pentru raspunsul promt D-le Avocat Dan Popescu. Sa inteleg ca, trebuie sa ma adresez printr-o cerere Inaltei Curti De Casatie Si Justitie atat pe caz civil unde am contestat un proces verbal cat si pe caz penal unde am depus plangere impotriva celor care au intocmit procesul verbal bazat pe minciuna si neadevar ? Cu Stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de stramutare- lamuriri 22elena 22elena Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu cererea de stramutare: unde se depune, unde se solutioneaza, ce motive pot fi invocate si ce mai considerati ... (vezi toată discuția)
Decizie irevocabila - cerere stramutare proces la iccj asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti intr-o problema : -in cazul unei sentinte irevocabile a unui Tribunal din tara , partea nemultumita a cerut ... (vezi toată discuția)
Un motiv valabil pentru solicitarea stramutarii? sarbovsoareconstantin sarbovsoareconstantin Judecatorul cauzei si avocata partii adverse au fost, timp de 16 ani colegi (ambii judecatori la aceeasi judecatorie). In acest caz, ma pot astepta la ... (vezi toată discuția)