avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit persoane fizice
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit persoane fizice

Am un apartament dobândit în timpul căsătoriei, pentru care am plătit întotdeauna impozitul la zi. Actul de proprietate e pe numele meu, impozitul l-am plătit eu pe numele meu, așa cum a fost emis. Între timp am divorțat fără partaj, iar ulterior soțul a decedat. Pentru deschiderea succesiunii am solicitat certificat fiscal și mi s-a spus că deși am plătit impozit la zi, moștenitorii (copiii mei) trebuie să mai achite 600 de lei partea soțului, care nu figura în baza de date a direcției de taxe.
Nu înțeleg cum poate cineva să plătească de două ori pentru același apartament, eu am plătit impozitul integral, pentru tot apartamentul, nu pentru o parte.
V-aș fi recunoscătoare dacă m-ați lămuri. Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Mostenire - succesiune k27lau k27lau In anul 2007, eram casatorit si am achizitionat impreuna cu fosta sotie un apartament prin credit ipotecat. In anul 2011, am divortat, de comun acord, nu am ... (vezi toată discuția)
Mostenire copii nelegitimi SVD SVD Ce drepturi de mostenire au copiii nelegitimi (dinafara casatoriei, dar recunoscuti), avind in vedere ca partajul bunurilor comune dintre mine si sotul meu ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral dupa fostul sot defunct bms bms Doamna E. si sotul a cumparat din fondul locativ de stat un apartament, in 1992, contractul prevedea plata in rate catre proprietar adica catre primarie. In ... (vezi toată discuția)