avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebare litigiu de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebare litigiu de munca

Pentru a da in judecata un fost angajator , carui tribunal trebuie sa ma adresez,la domiciliul angajatorului sau in orasul meu de domiciliu?
Distanta dintre cele doua orase este de 500 km.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:18, 3 August 2015
Instanta competenta : Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

Asadar, actiunea o puteti depune fara niciun fel de problema la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul
Multumesc pentru raspuns.Citindu-l,vreau sa mai intreb ceva.E mentionat acolo : "Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca".
Concret : persoana din Iasi vrea sa dea in judecata un fost angajator din Arad.Persoana lucreaza acum in Bucuresti cu forme legale,dar nu are domiciliul flotant in Bucuresti.Poate sa deschida procesul la Bucuresti?
Raspunsul corect conform art.269(2)Codul Muncii: cererile referitoare la cauzele privind conflictele de munca se adreseaza instantei competente in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau resedinta ori,dupa caz sediul.In cazul dvs. in mod concret acolo unde are domiciliul sau viza de resedinta conform CI sau BI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces doinatautan doinatautan Am intentat un proces în contencios administrativ, la tribunalul in raza căruia am domiciliul stabil. Eu, de fapt, locuiesc (cu viză de flotant) şi ... (vezi toată discuția)