avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda depasire viteza legala in localitate, PV greu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda depasire viteza legala in localitate, PV greu lizibil

Am fost inregistrat de un radar mobil venind din fata la intrare intr-o localitate - 71 km/h. Aveam masina in spate, care avea proximativ aceeasi viteza, poate si mai mare, deoarece parea sa se apropie de mine. Nu am semnat PV pt ca aveam mai multe obiectii si am considerat ca nu am suficient spatiu in PV pt acestea.
Am gasit copia PV acasa cutia postala dupa 40 de zile, sub semnatura unui agent de politie de la sectia de care apartin cu domiciliul, dar fara semnatura unui martor. Din cate stiu, la afisare trebuie un martor cu date de identificare si semnatura.
M-am dus imediat la Directia de Taxe locale pt a plati 1/2 din amenda. Am intampinat mari dificultati deoarece nu se distingea data incheierii si emitentul PV, se vede putin data faptei, dar cu interpretare (poate fi 11 sau 16), se vedea doar data comunicarii.
PV este intr-o stare f proasta, s-a folosit un indigo uzat. Nu se disting mare parte din datele personale, chiar si numele meu este greu de distins.
Nu se disting numele agentului constatator, serviciul si institutia. Nu-mi dau seama daca sunt indescifrabile si pe original pt ca sunt asa de sterse pe copia mea ca nu se vede mare lucru.
Se distinge locul - doar drumul si localitatea nu se intelege ce a scris in completare. Descrierea faptei nu se distinge. De asemenea incadrarea juridica - fapta + sanctiune nu se disting.
Nu se intelege ce a scris la martor asistent, este un text indescifrabil, in orice caz nu exista o semnatura a unui martor, desi nu am semnat PV.
Vreau sa contest pt ca sanctiunea nu a tinut cont de circumstante/imprejurari (nu am cazier-sanctiuni in ultimii 3-4 ani), viteza nu era prea mare(71 km/h), conditiile de drum si trafic excelente nu creau vreun risc de accident, eram la intrarea in localitate in decelerare, masina in spate care desi a oprit la semnalul agentului, a fost invitata sa isi continue drumul. Cred ca sunt conditii pt anularea PV si eventual inlocuirea amenzii cu un avertisment (voi cere in subsidiar acest lucru). As cere si inregistrarea video si buletin de verificare metrologica a aparaturii radar. Pana la urma juristii politiei sunt cred mai obtuzi decat agentii si nu voi avea succes cu circumstantele/imprejurarile, imi trebuie motive clare de anulare a PV.
Absenta informatiilor de mai sus pe copia mea sunt motive suficiente? Am xerocopiat PV cu CI alaturi pt a vedea instanta ca nu contrastul copiatorului meu este de vina, voi trimite si o poza cu telefonul a PV.
As mai putea face ceva pt a-mi creste sansele (pt ca voi cere judecata in lipsa, nu cred ca ma pot duce la Judecatoria Targoviste)? Voi trimite cererea si copiile prin posta.
Cel mai recent răspuns: addi68 , utilizator 10:59, 4 August 2015
Daca apreciati ca se justifica,in termen de 15 zile de la comunicarea PV,aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Aveti dreptul sa solicitati instantei,proba cu inscrisuri,astfel incat emitentul PV sa depuna la dosar documentele justificative
Totusi absenta datelor prevazute de OUG 2/2001 de pe PV comunicat catre mine este motiv de anulare, sau daca aceste date apar in originalul Politiei se considera doar o eroare materiala reparabila si mi se respinge actiunea? Conditiile din OUG2/2001 trebuie respectate si pentru exemplarele din PV transmise contravenientilor, nu? Contestatia vreau sa o trimit prin Posta cu confirmare de primire. Data postei se considera ca fiind data initierii actiunii care trebuie sa respecte termenul de 15 zile de la comunicare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv sburatorulsv sburatorulsv am fost detectat de aparatul radar mobil cu o viteza de 125 km/h. initial asta a fost viteza scria in PV, dupa ce m am certat putin cu agentul mi a modificat ... (vezi toată discuția)
Controverse privind anularea unui proces-verbal pentru depasirea vitezei cezarad cezarad Am o intrebare. Daca pe un sector de drum din interiorul unei localitati (unde legea permite circulatia cu maxim 50 km/h) am fost prinsa circuland cu 101 km/h, ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)