avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Angajare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Angajare

acum 3 ani am avut un accident la o firma de paza cu masina de inteerventie si am fost condamnat la 2ani si 6 luni cu suspendare pentru omor din culpa.acum as putea sa ma angajez din nou ca agen la o firma de paza.
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 18:51, 13 Iulie 2009
Pai, cazier nu mai aveti, daca au trecut 2 ani si 6 luni de la data ramanerii definitive a sentintei penale.
Pentru orice eventualitate ar trebui sa va scoateti un cazier sa vedeti ce scrie acolo.
Merci=D>
GabrielaA a scris:

Pai, cazier nu mai aveti, daca au trecut 2 ani si 6 luni de la data ramanerii definitive a sentintei penale.
Pentru orice eventualitate ar trebui sa va scoateti un cazier sa vedeti ce scrie acolo.

Dar cu termenul de incercare de 2 ani cum ramane?#-o
Dupa trecerea si a termenului de incercare o sa fiti reabilitat de drept.
Totusi, fiind vorba de o infractiune savarsita din culpa este posibil ca sa fiti angajat , chiar daca inca nu ati fost reabilitat.
"Durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat si se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adauga un interval de timp de 2 ani."

Omul a fost condamnat la 6 luni inchisoare. Plus 2 ani. Rezulta 2 ani si 6 luni.
Ma indoiesc. Scrie 2 ani si 6 luni cu suspendare. Deci plus termenul. Oricum nu cred ca vreo instanta ar da doar 6 luni pentru omor din culpa.

Alte discuții în legătură

Certificat de cazier judiciar valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua, Am si eu o intrebare la care as dori un raspuns sa al inteleg din partea unui avocat ,am scos cazierul si sunt inscris cu fapta penala si scrie ... (vezi toată discuția)
Cat am cazierul patat? valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna seara o intrebare am si eu daca sentinta mea penala a fost definitiva si irevocabila pe data de 6-6-2012 pt o condamnare de 2ani si 6 luni si a mia ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar habibic habibic in cat timp se sterge din cazier o condamnare la amenda penala ,cu suspendare? (vezi toată discuția)