Am fost sunat de catre o firma de recuperare creante pentru a ma anunta ca am o datorie de 1600 de RON. Cauza este o inundatie care a avut loc in mai 2014, iar pagubitul este locatarul de apartamentul de sub mine. Conform cu ce mi s-a spus la telefon, o firma de asigurare a platit aceasta suma pagubitului, iar acum incearca sa o recupereze de la mine.
Ce nu inteleg:
- suma este imensa. Vorbim de o inundatie care a afectat doar baia (eram acasa in momentul in care s-a produs, deci am remediat problema de la mine din apartament imediat);
- nu am fost anuntat pana acum de aceasta problema. Si prin asta inteleg deloc, propietarul de sub mine nu m-a anuntat ca ar avea vreo pretentie financiara, nu am fost chemat la nicio constatare, firma de asigurari care ar fi platit aceasta suma nu mi-a trimis nicio instiintare. M-am trezit cu un telefon de la firma de recuperari acum, la mai mult de un an de la eveniment, si atat.
Mie asta imi suna a escrocherie. Ce pot sa fac?
Avand in vedere ca ati fost contactat de catre firma de recuperare,pentru eliminarea oricaror suspiciuni,aveti dreptul sa solicitati documentele justificative,sau direct in instanta puteti formula contestatie la executare
Trebuie sa aveti in vedere ca suma comunicata de catre recuperator nu reprezinta valoarea exclusiva a prejudiciului cauzat de inundatie ,ci este totalul c/v prejudiciu+cheltuieli de executare
Multumesc pentru raspuns.
Ceea ce mi se pare incredibil, e faptul ca aflu de abia acum de asta.
Propietarul nu era obligat sa ma contacteze ca sa imi spuna ca pretinde
niste daune?
Toate constatarile se pot face fara ca cei in cauza sa fie anuntati?
Nu exista o obligatie din partea firmei de asigurare de a ma anunta
ca trebuie sa le dau niste bani?
Se poate parcurge tot acest proces fara ca eu sa fiu anuntat nici macar odata,
pana in momentul in care dosarul ajunge la firma de recuperare?
Poate ca e asa daca incearca sa ma contacteze si nu dau de mine,
dar aici nu e cazul, am datele de contact la administratia blocului cel putin,
era extrem de simplu sa ma sune macar. Vorbim totusi de un an si 3 luni
de la eveniment.
Atat timp cat proprietarul imobilului detine incheiata asigurare,din motive de respectivul cunoscute a inteles sa anunte direct asiguratorul cu scopul deschiderii dosar de dauna
Proprietarul prejudiciat s-a adresat asiguratorului care a achitat prejudiciul,urmand sa il recupereze prin actiune in regres