avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara in avans
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara in avans

buna seara,

Sunt divortata de 3 ani si copii au ramas in intretinerea sotului care este in Germania.Pensia alimentara o plateste firma direct in contul care mi l-a dat el ,un cont al tatalui sau.Mi-a sosit o hartie din germania care imi cere sa platesc un avans la pensie alimentara,dar nu stiu cum se poate din moment ce ne am judecat in romania si am o sentinta definitva de aici.Ce este de facut ,ma poate executa tinand cont ca avansul la pensie ce mi l cere este cu mult mai mare decat salariul pe care il am.
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 13:00, 6 August 2015
Nu specifica nici o hotarare ,nici un dosar ,este de la centrul de tineret al primariei respective .Cautand pe net am gasit intradevar date despre aceasta pensie dar nu inteleg nimic mai alesc ca eu aici platesc neintrerupt si nu am avut nici o legatura cu tara respectiva nici macar nu am fost in afara.La sfarsit imi da doar un cont unde se pot depune banii in rest nu specifica absolut nimic.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
gabriela286, utilizator
Dati ne mai multe amanunte despre aceasta pensie din ceea ce ati citit pe net.

In principiu o hotarare judecatoreasca pronuntata in strainatate poate fi pusa in executare silita pe teritoriul tarii noastre.

As face o adresa scrisa catre institutia respectiva in care sa arat ca platesc conform hotararii din Romania, anexand hotararea si o adeverinta din partea firmei.
Am citit pe net ca acesta pensie se da de catre stat familiilor mono parentale si din ce am inteles scria ceva ca se recupereaza de la debitor ,dar mie nu mi s -a cerut sa fac vreo dovada a veniturilor sau ceva.Acea adresa poate rezolva ceva sau actele din Romania nu vor fi luate in considerare?
aici am gasit [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
gabriela286, utilizator
Luati in calcul ca poate fi si o incercare de inselaciune.
Copiii sunt la tată sau sunt internați la un centru de tineret?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentară StuAli StuAli Bună ziua. Eu și fostul meu soț am divorțat si avem un copil care locuiește în România cu fostul meu soț. La procesul de divorț s-a stabilit pensia ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara trebuie platita si pe perioada cat copilul sta la tata? CS1976 CS1976 Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti daca trebuie sa platesc pensia alimentara si pentru vacanta de vara cat copilul sta mine. In HJ scrie ca trebuiie sa ... (vezi toată discuția)
Am sau nu nevoie de acordul tatălui cand plac din tara Cristina Marcu Cristina Marcu Buna ziua.As vrea sa va intreb daca este obligatoriu ca tatăl copilului meu sa isi dea acordul ca eu sa plec cu copilul din tara.Noi am divorțat în 2006 ... (vezi toată discuția)