avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz de functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz de functie

Buna ziua,
Ma numesc X si sunt auditor intern la o primarie din anul 2006.
Deoarece am refuzat sa indeplinesc atributii in compartimentul contabilitate, dispuse de catre primar prin dispozitia nr. ... din ....,
s-a gasit un alt motiv pentru a fi sanctionata.
Astfel, in data de 27.07.2015, am fost trecuta toata ziua absent nemotivat, chiar daca am parasit institutia la ora 13,20 si am anuntat in scris motivul deplasarii mele.
In ordinul de deplasare, eliberat de compartimentul resurse umane, este mentionat faptul ca deplasarea va fi efectuata la compartimentul de audit intern al Consiliului Judetean, iar deplasarea a fost confirmata prin semnatura si stampila aceastei institutii.
Deoarece viceprimarul nu a vrut sa semneze ordinul de deplasare, primarul nefiind in institutie , am intocmit adresa nr. ....din ......, prin care am motivat plecarea din institutie.
Mentionez ca in institutie sunt montate camere de luat vederi, iar prezenta mea in institutie si faptul ca am discutat cu viceprimarul, poate fi probata de acestea.
Consider nelegala si abuziva interventia primarului, de aceea va rog sa ma indrumati spre solutionarea acestei probleme.
Va multumesc anticipat!

[Editat date personale]
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:13, 23 Septembrie 2015
Buna ziua!
In locul dvs. as trimite o "Adresa" biroului Resurse umane si catre primar, cu solicitarea anularii absentei, cu argumente (scopul, data si orele deplasarii in interes de serv), precum si precizarea faptului ca in lipsa primarului dl vice a refuzat sa semneze, iar la Adresa as atasa ordinul de deplasare, eliberat de compartimentul resurse umane.

Apropos, cei din primarie au auzit de cazul "Adomnitei", de la CJ iasi? A intimidate auditoria si a ajuns la DNA...
Multumesc mult pentru raspuns. Va rog sa-mi dati mai multe detalii despre cazul de la Iasi deoarece intimidari la adresa mea sunt nenumarate.
Cazul de la Iasi nu face obiectul acestui Forum , prin urmare, va puteti documente prin intermediul mesajelor private sau chiar de pe Internet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta - delegarea atributiilor secretarului uat oanaelena79 oanaelena79 Sunt functionar public intr-o primarie mica si as vrea sa stiu daca se incalca atributiile de secretar: DE DOUA ZILE FARA SA FIM ANUNTATI, D-L VICEPRIMAR UMBLA ... (vezi toată discuția)
Lnregistrare reportofon crmnradu crmnradu Buna ziua! In cadrul unei sedinte de conciliere privind auditul intern la o institutie publica,aceasta a fost inregistrata cu reportofonul si incheiat pe loc ... (vezi toată discuția)
Inventarierea documentelor de resurse umane eduardvl eduardvl Buna seara, Rog respectuos un raspuns la urmatoarea speta: Exista vreun ordin expres (hotarare, ordonanta, lege etc.) privind inventarierea documentelor de ... (vezi toată discuția)