avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... garantie materiala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

garantie materiala

Ce se intampla daca cenzorul nu achita garantia materiala stabilita prin Legea 230/2007 ? Poate functiona si asa ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:21, 12 Iulie 2009
Daca ce spuneti Dv @cora2006 (in privinta garantiei) s-ar pune in practica, va asigur ca blocurile n-ar mai avea nici administratori, nici cenzori, nici casieri, nici contabili. Cine credeti Dv ca si-ar pune la "pastrat" niste bani stransi cu greu sau chiar imprumutati, numai ca sa fie angajat si la cheremul unui comitet executiv. Asa cum am mai spus, legiuitorul a avut un moment de visare cand a stipulat in lege asa ceva.
Cheia evitarii hotiilor este ca proprietarii sa caste bine ochii pe cine pun in fruntea asociatiei si pe cine angajeaza, un permanent control al bunei evidente si a pastrarii banilor, a incasarilor si platilor. De aceea asociatiile prefera sa-si angajeze personalul din cadrul comunitatii.
In privinta atestatului de administrator aceasta este o hartie fara valoare atata timp cat o asociatie nu stie ce poate si ce stie omul care doreste sa se angajeze ca administrator.
Spuneti de recomandari date de alti angajatori..... E pura teorie atata timp cat, in general, cand un administrator pleaca de la un loc de munca similar, fie ca s-a certat cu presedintele si l-a dat afara, fie a plecat singur, nemaintelegandu-se cu acesta, deci in relatii mai mult decat inghetate.
Asociatia de proprietari este o comunitate privata si trebuie sa decida singura pe cine si cum angajeaza.
Legiuitorul ar fi trebuit sa aiba grija mai curand de banii publici si sa impuna in institutiile statului ca in functiile in care functionarii care au in grija acesti bani sa depuna aceste garantii tot la nivelul bugetelor lor lunare....nu de alta, dar poate s-ar gandi mai bine cum arunca cu banul public pe care-l agata cu varful stiloului dintr-o lada cu lenjerie intima si-l arunca peste o multime dezlantuita la "maneaua nationala".
Sa ne pastram bunul simt si cantarul pentru "trebuie" daca suntem responsabili si implicati. Altfel, la teorie si citatul din lege se pricepe multa lume.
elga50 a scris:

Asociatia de proprietari este o comunitate privata si trebuie sa decida singura pe cine si cum angajeaza.

De mult ma pregateam sa caut un context pt a exprima acest lucru. Toate discutiile de pe forum il neglijeaza .
Fraza dvs si motoul pe care mi l- am ales cred ca exprima adevarata problema a asociatiilor de proprietari.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
marius cioca, utilizator
Din nefericire:
- nu in toate asociatiile (unele organizate pe cate o scara de bloc) sunt oameni capabili sa sustina o activitate permanenta si corect facuta in asociatie;
- locatarii nu vor sa-si salarizeze proprii angajati in mod decent si, in acest caz, pierd oameni capabili;
- locatarii nu cer sustinut o transparenta totala si permanenta a cheltuielilor si salariilor, astfel lasand loc celor care s-au insurubat in aceste activitati sa-si faca de cap cu banii locatarilor;
- administrarea asociatiilor este mai mult decat amatoristica si nu numai din cauza administratorilor, carora li se cere mai mult sau mai putin un amarat de atestat, dar si din partea comitetului executiv, a presedintelui, a comisiei de cenzori, de multe ori sunt alcatuite din oameni care nici macar nu catadixesc sa citeasca legea si se cred stapani in tara lui Papura Voda
Atata timp cat textul legii care sa organizeze activitatea intr-o asemenea entitate depaseste doua- trei pagini A4, lucrurile nu se vor schimba si fiecare asociatie se va descurca (nu va functiona) asa cum poate si cu cine poate.
M-am ocupat de redactarea statutului (printre altele) la o asociatie nou-infiintata. Cunoscand bine activitatea administrativa am avut curiozitatea de a sublinia propozitiile care aveau cu adevarat impact practic. Puse separat intr-un text rezumat incapeau in mai putin de 3 pagini A4. Bineinteles ca in dosar am pus la loc de cinste varianta "long" pentru a nu avea probleme la judecatorie.
Din pacate viata si activitatea noastra de zi cu zi se pierde intr-un ocean de vorbe si gesturi inutile si ne intrebuintam 90% pentru a invata "sa nu ne inecam".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea cim in timpul concediului medical bratitu bratitu pentru ca de peste 6-7 ani la asociatia noastra de propr. nu s-a tinut nici-o adunare generala si pt.ca existau suspiciuni privind corecta gestionare a banilor ... (vezi toată discuția)
Bani incasati in plus , de catre administrator gera905 gera905 Buna seara. Ca presedinte, am constatat ca administratorul incaseaza mai mult decat ce este pe facturi. Situatia a persistat 5 ani. La cererea com. exec. de a ... (vezi toată discuția)
Presedinte, administrator, cenzor grigoryu grigoryu Probleme cu presedinte asociatie proprietari. Precizez.Fac parte dintr-o ... (vezi toată discuția)