avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosarul de dauna prescris din cauza ca s-a indeplinit ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosarul de dauna prescris din cauza ca s-a indeplinit termenul prescriptiei extinctive

Buna ziua,
As dori sa aflu si eu daca intadevar termenul de prescriptie extinctive este corect. Si care este cadru legislative.
Dosarul de dauna a fost facut in decembrie 2011, s-a contestat procesul verbal.
In 19.02.2014 sa pronuntat hotararea judecatoreasca definitive si irevocabila.
in 10.06.2015 am facut cerere pentru plata despagubirii.
Raspunsul primit este urmatorul: "dosarul de dauna XXXXXXXX a fost prescris din cauza ca s-a indeplinit termenul prescriptiei extinctive."
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Extassy , utilizator 07:31, 5 August 2015
Buna seara,

vorbiti despre o hotarare irevocabila. Care este solutia instantei de judecata?
Daca prin hotarare judecatoreasca vi s-a recunoscut dreptul de a primi daunele, atunci nu mai discutam despre dosarul de dauna, ci despre punerea in aplicare a hotararii judecatoresti.
Si atunci nu mai aveti ce sa discutati cu asiguratorul, ci cu un executor judecatoresc, prin intermediul caruia sa executati silit asiguratorul.

Daca, pe de alta parte, hotararea judecatoreasca a dat castig de cauza asiguratorului, in sensul in care nu are obligatia de a va plati despagubirea, atunci nu aveti niciun drept de a solicita despagubirea.
In Decembrie 2011 am fost implicat intr-un accident auto, nu ne-am inteles amiabil, s-a mers la politie si s-a intocmit proces verbal din care reiese ca eu nu sunt vinovat. Procesul verbal a fost contestat in instanta
Hotararea judecatoreasca a respins cererea de anulare a procesului verbal. Eu am fost in proces intervenient si pentru mine decizia hotararii judecatoresti este favorabila. Ramane valabil procesul verbal din care reiese ca eu nu sunt vinovat.

Acum cei de la asigurare mi-au dat raspunsul "dosarul de dauna XXXXXXXX a fost prescris din cauza ca s-a indeplinit termenul prescriptiei extinctive."

Procesul s-a terminat in 19.02.2014 si eu am facut cererea pentru plata in 10.06.2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca vbdiro vbdiro Va prezint urmatoarea speta: -26 dec 2010 orele 2.40 am avut accident de circulatie in care eu (X) am fot lovit in intersectie de o masina condusa de Y ce a ... (vezi toată discuția)
Tergiversare dosar dauna RaDracones RaDracones Buna ziua! Speta: Accident rutier, se intocmeste proces verbal de catre IPJ din care reiese ca soferul de taxi \\"XYZ\\" este vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie auto gianni72 gianni72 BUNA ZIUA, MA NUMESC NICOLAE GIANNI, SI CA TOT OMUL AM O PROBLEMA, SPER SA MA PUTETI AJUTA. CU UN SFAT MAI COMPTENT. AM AVUT UN ACCIDENT DE CIRCULATIE(FARA ... (vezi toată discuția)