amdauna a scris:
Sa explic mai simplu,
Asiguratorul RCA plateste daune daca clientul acestuia este vinovat de producerea lor. Atata timp cat s-a depus o contestatie la PV, acesta este nevinovat , pana la probra contrarie.
In concluzie , asiguratorul asteapta solutia instantei !
Trebuie tinut cont si de un alt aspect, mentionat si de Dl Cioan, si anume , ce anume contesta respectivul, vinovatia sau alte aspecte.
"Atata timp cat s-a depus o contestatie la PV, acesta este nevinovat"
NIMIC MAI FALS :thumbdown:
Contestatia depusa nu absolva vina constatata de organele abilitate. Singura care poate schimba rezolutia procesului verbal este INSTANTA. Pana atunci verdictul este cel din procesul verbal.
Incep sa cred ca lucrati la o firma de asigurari, dat fiind ca doar faceti afirmatii fara sa le probati, asa cum procedeaza si Asiguratorul in cauza.
Va rog nu mai ametiti oamenii.... mai ales fara sa oferiti un argument LEGAL, adica LEGE si ARTICOL.
Daca sunteti asa convins de ceea ce spuneti va rog scrieti articolul si legea care precizeaza ca Asiguratorul are dreptul sa blocheze un dosar pentru simplul motiv ca exista o contestatie.
Unde scrie ca Asiguratorul are dreptul sa astepte solutia instantei fara sa despagubeasca?
Contestarea este un drept dar de multe ori se abuzeaza de acesta, abuz care din pacate nu este pedepsit si are ca si consecinta incarcarea instantelor cu procese fara rost. Legiuitorul ne-a oferit dreptul de a ne apara in cazul unui abuz dar un si dreptul de a abuza de acest drept, de aceea contestarea nu este echivalentul nevinovatiei. Ce-ar fi daca toti am contesta totul? Am fi toti nevinovati? Prezumtia de nevinovatie se aplica in judecarea cauzei nu este o concluzie automata a nevinovatiei in urma contestatiei, nu esti automat nevinovat... de altfel este o PREZUMTIE!
In logica a ceea ce spuneti dumneavoastra Asiguratorul poate sa nu plateasca o despagubire timp de ani de zile pentru ca s-a depus o contestatie si asta incalcand termenul maxim stabilit de lege. Este cat se poate de aberant.
Mai mult decat atat... in cererea de dauna, formular tip al Asiguratorului, exista o clauza prin care pagubitul se obliga ca in cazul in care, in mod legal, se dovedeste ca pagubitul nu mai are aceasta calitate se obliga sa restituie despagubirea.
Oare de ce exista aceasta clauza?
Nu recunoaste Asiguratorul ca are obligatia de a despagubii indiferent de situatia incerta viitoare? Eu zic ca da.
Cu alte cuvinte Asiguratorul stie foarte bine ca este obligat sa plateasca despagubirea
In concluzie:
Daca nu aveti un argument clar va rog sa va abtineti de la comentarii gratuite si partinitoare.:spam: