avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... TRANSFER BANCAR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

TRANSFER BANCAR

Buna ziua .Am o problema mare ,matusa mea in varsta de 73 ani avand mai multe conturi bancare si neavand pe nimenea acum 4 ani mi-a trecut 7000 euro prin transfer bancar din contul ei in contul meu trecandu-ma titulara de cont ,ea nevrand sa o trec ca inputernicita zicand la vremea aceea ca sa iti las ceva bani si tie fiind nepoata mea si restu ce o vrea Dumnezeu.Dupa 1 luna ea si-a gasit un tip cu 25 ani mai tanar care ia golit celelalte conturi si ea a venit la banca cu pretextul ca sa o trec inputernicita si pe ea la banca fapt care l-am facut,apoi ea a scos suma de 1000 euro din contul acesta,ulterior vazand ce se intampla eu i-am scos pe toti si i-am mutat in alta banca nemaitrecando pe ea ca inputernicita. Repet eu fiind titulara de cont.Dupa 4 ani de zile a venit cu scandal ca unde sunt banii ca prietenu ei a golit celelalte conturi si acuma vrea contul pe care sunt eu titulara.Ca vrea toti banii inapoi care mi ia dat ea prin transfer bancar acum 4 ani .Eu m-am dus la banca si i-am returnat 2.700 euro ca restul i-am cheltuit ,i-am cheltuit pentru ca daca ea asa mi-a spus ca nu are nicio pretentie de la mine pt. aceasta suma etc ,binenteles ca am ajutato fff mult .Acum ea nu mai recunoaste spune ca acesti bani mi ia dat pentru inmormantare si cate alte minciuni ca sa razgandit ca nu mai vrea sa mi lase ca ii vrea inapoi .Ce sanse are sa castige procesul in instanta ?
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 15:14, 5 August 2015
La transferul banilor dintr-un cont in altul a scris ceva la explicatii pe ordinul de plata (ce reprezinta suma respectiva) ?
Nu, nu a specificat nimic pe ordinul de plata.Pur si simplu a facut un simplu transfer
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2015
gi-jane2, moderator
Daca banii sunt trecuti in contul dvs.fara nici o mentiune pe documentul de transfer bancar, va trebui sa demonstreze in instanta ca,vi-a dat cu titlu de imprumut,ptr.inmoramntare, etc.
Si totusi sunt 7000 e, trebuie sa scrie ceva la explicatii ce reprezinta suma. Daca scrie "transfer sold" si nu altceva. Cum poate sa demonstreze matusa ca au fost bani pentru inmormantare. Transferul a fost facut cu buna stiinta de catre matusa in contul nepoatei si cu atat mai mult nu era nici imputernicita pe cont, greseala a fost facuta cand a fost trecuta imputernicita. In ceea ce priveste deschiderea unui cont in alta banca, matusa nu are nici-o calitate daca nu este trecuta ca imputernicit, cum dovedeste ca sunt banii ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 1.119 acceptarea fortata cod civil cum se aplica? gabiilie776 gabiilie776 Dupa decesul matusii mele, verisoara mea a scos din banca, si la cateva ore dupa deces, si dupa 2 zile de la deces, sume destul de mari de bani. Ea era ... (vezi toată discuția)
Am depus o sumă de bani moștenită de la părinți pe numele fetiței, de comun acord cu fosta soție, dar ea a golit contul după divorț. ce sfat îmi dați? lara25 lara25 Buna ziua, Pe scurt Tatal meu a decedat (mama la fel) si am ramas cu o suma de bani pe care la intalegere cu sotia am decis sa-i depuna pe un cont pe numela ... (vezi toată discuția)
Sucesiune motanugec motanugec Buna ziua. Socri la momentul decesului soacrei aveau un depozit bancar in suma de aproape 75 mii lei,Mentionez ca nu s_a facut succesiunea dupa soacra ,iei ... (vezi toată discuția)