avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Art. 1.119 acceptarea fortata cod civil cum se aplica?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Art. 1.119 acceptarea fortata cod civil cum se aplica?

Dupa decesul matusii mele, verisoara mea a scos din banca, si la cateva ore dupa deces, si dupa 2 zile de la deces, sume destul de mari de bani. Ea era imputernicita pe conturi in timpul vietii matusii.. De toate acestea mai stia o persoana care este parte in procesul de succesiune. Cand a venit inscrisul de la banca in timpul procesului, au motivat ca o parte din suma au folosit-o pt inmormantare, pomeni, parastase. Intrebarea este: se poate aplica art. 1119 cod civil acceptarea fortata, adica sa nu poata participa la distribuirea acelor bani cele 2 persoane, si sa nu poata fi considerati ca fiind cheltuiti in contul mostenirii pe pomeni? Ce se intampla cu acei bani care deja pretind ele ca i-au cheltuit, si ce se intampla cu acea suma despre care spune verisoara ca o tine in conturile ei la banca inca? Va multumesc .
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2019
gabiilie776, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabiilie776 , utilizator 16:24, 29 Octombrie 2019
Erau cheltuieli necesare si nu se poate considera ca a acceptat mostenirea.
Cautati si alte lucruri care sa va ajute.
Pentru ce va intereseaza sa accepte mostenirea?
Amandoua au acceptat mostenirea de la inceput, dar nu atunci in primele zile de la deces, ci dupa un timp. Nu acceptarea mostenirii este problema. Nelamurirea mea este daca acei bani cheltuiti deja o parte cu pomenile sa nu mai poata fi distribuiti (partajati) catre ele deoarece nu au spus de acei bani de la inceput. Iar banii scosi din banca ilegal, dar care inca nu au fost cheltuiti, mai pot fi distribuiti catre ele, sau se cuvin doar celorlalti mostenitori, caci ele au ascuns acei bani pana a venit raspunsul bancii pe parcursul procesului. Eu din art 1119 as deduce ca acei bani sustrasi si ascunsi nu mai pot fi supusi partajarii prin proces catre ele, ci doar catre ceilalti mostenitori. Asta nu inteleg.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2019
gabiilie776, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala casablanca-evenimente casablanca-evenimente Buna ziua, sotul meu decedat avea o suma de bani in cont,bani stransi pe parcursul a 20 de ani de casnicie.La un moment dat a trecut la clauza pe fiica sa din ... (vezi toată discuția)
Mosteniri si partaj Criulescu Criulescu Buna seara! Speta: divort pronuntat in noiembrie 2007, cu minor incredintat mamei partaj initiat de fostul sot, in care solicita jumatate din valoarea ... (vezi toată discuția)
Matusa mea in varsta de 84 de ani a fost convinsa de catre o ... Ramo Ramona Ramo Ramona Matusa mea in varsta de 84 de ani a fost convinsa de catre o verisoara de-a ei, la fel de in varsta, care locuieste in Germania, ca exista o lege prin care in ... (vezi toată discuția)