Buna seara!
Speta: divort pronuntat in noiembrie 2007, cu minor incredintat mamei
partaj initiat de fostul sot, in care solicita jumatate din valoarea imobilului dobandit in timpul casatoriei
circumstante: in anul 2001, in timpul casatoriei, fiecare dintre cei doi soti a primit cate o mostenire (imobil)
al sotului exista in natura la aceasta data, al sotiei a fost vandut atunci, iar banii cheltuiti in comun
in virtutea acestui fapt si proband cu acte de mostenitor si de vanzare-cumparare, poate aceasta sa pretinda mai mult de jumatate din imobilul dobandit in comun aflat acum in situatia partajarii?
Multumesc
pai daca bunul imobil a fost obtinut de catre sot ca urmare a unei mosteniri, chiar daca acest lucru s-a intamplat in timpul casatoriei, nu poate fi considerat bun comun. apartine numai lui si nu poate fi impartit
cred ca n-am formulat eu suficient de clar
sotii au cumparat un apartament in 1997, acesta fiind subiectul partajului
in 2001, a obtinut fiecare cate un alt imobil, prin mostenire
al sotiei a fost instrainat
poate aceasta pretinde mai mult de jumatate din imobilul cumparat in comun?
Daca dovedeste ca din banii vanzarii imobilului mostenit s-a facut unele investitii in celelalte imobile , in special cel; mostenit de catre sot, da , poate sa solicite in instanta o cota mai mare din imobilul supus partajarii.
buna seara. ce ar trebui sa fac? matusa mea a decedat de 3 saptamani iar mama nu se poate intoarce din spania. matusa care a murit nu a avut sot sau copii doar 2 surori, mama mea si inca o matusa. matusa existenta in viata parca ma sufoca, fara sa realizez a impartit toate bunurile matusii iar mie mi se pare ca nu e in mod egal si sa nu mai spun ca de cheltuielile pentru inmormantare eu m-am ocupat. cred ca matusa a fost si s-a consultat cu cineva ce anume trebuie sa faca pentru a pune mana pe toate bunurile matusii si a cam dato pe mama la oparte. poate face ceva in absenta mamei mele? ce pot face eu pentru a se imparti tot in mod egal, frateste, asa cum se cuvine intre mama si matusa
Alte discuții în legătură
Succesiune
xp-kry
In conditiile date :
1.sotie divortata de sot
2.inainte de divort s-a locuit in casa mamei sotului , proprietate a acesteia
3.dupa divort sotia da in ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune
maraV
Tatal meu a decedat in luna mai a acestui an. El nu a avut bunuri pe numele lui, toate bunurile inclusiv casa fiind in acte pe numele mamei care traieste. In ... (vezi toată discuția)
Mostenire
dulse
buna ziua!am o problema la care sper ca voi gasi un raspuns cert aici.poate bunica mea sa.i faca act pe teren si casa matusii mele,daca bunicul meu a ... (vezi toată discuția)