avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mosteniri si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mosteniri si partaj

Buna seara!
Speta: divort pronuntat in noiembrie 2007, cu minor incredintat mamei
partaj initiat de fostul sot, in care solicita jumatate din valoarea imobilului dobandit in timpul casatoriei
circumstante: in anul 2001, in timpul casatoriei, fiecare dintre cei doi soti a primit cate o mostenire (imobil)
al sotului exista in natura la aceasta data, al sotiei a fost vandut atunci, iar banii cheltuiti in comun
in virtutea acestui fapt si proband cu acte de mostenitor si de vanzare-cumparare, poate aceasta sa pretinda mai mult de jumatate din imobilul dobandit in comun aflat acum in situatia partajarii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 13:14, 1 Februarie 2009
pai daca bunul imobil a fost obtinut de catre sot ca urmare a unei mosteniri, chiar daca acest lucru s-a intamplat in timpul casatoriei, nu poate fi considerat bun comun. apartine numai lui si nu poate fi impartit
cred ca n-am formulat eu suficient de clar
sotii au cumparat un apartament in 1997, acesta fiind subiectul partajului
in 2001, a obtinut fiecare cate un alt imobil, prin mostenire
al sotiei a fost instrainat
poate aceasta pretinde mai mult de jumatate din imobilul cumparat in comun?
Daca dovedeste ca din banii vanzarii imobilului mostenit s-a facut unele investitii in celelalte imobile , in special cel; mostenit de catre sot, da , poate sa solicite in instanta o cota mai mare din imobilul supus partajarii.
multumesc mihaela si rozi pentru raspunsuri
buna seara. ce ar trebui sa fac? matusa mea a decedat de 3 saptamani iar mama nu se poate intoarce din spania. matusa care a murit nu a avut sot sau copii doar 2 surori, mama mea si inca o matusa. matusa existenta in viata parca ma sufoca, fara sa realizez a impartit toate bunurile matusii iar mie mi se pare ca nu e in mod egal si sa nu mai spun ca de cheltuielile pentru inmormantare eu m-am ocupat. cred ca matusa a fost si s-a consultat cu cineva ce anume trebuie sa faca pentru a pune mana pe toate bunurile matusii si a cam dato pe mama la oparte. poate face ceva in absenta mamei mele? ce pot face eu pentru a se imparti tot in mod egal, frateste, asa cum se cuvine intre mama si matusa

Alte discuții în legătură

Succesiune xp-kry xp-kry In conditiile date : 1.sotie divortata de sot 2.inainte de divort s-a locuit in casa mamei sotului , proprietate a acesteia 3.dupa divort sotia da in ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune maraV maraV Tatal meu a decedat in luna mai a acestui an. El nu a avut bunuri pe numele lui, toate bunurile inclusiv casa fiind in acte pe numele mamei care traieste. In ... (vezi toată discuția)
Mostenire dulse dulse buna ziua!am o problema la care sper ca voi gasi un raspuns cert aici.poate bunica mea sa.i faca act pe teren si casa matusii mele,daca bunicul meu a ... (vezi toată discuția)