Buna seara!
Speta: divort pronuntat in noiembrie 2007, cu minor incredintat mamei
partaj initiat de fostul sot, in care solicita jumatate din valoarea imobilului dobandit in timpul casatoriei
circumstante: in anul 2001, in timpul casatoriei, fiecare dintre cei doi soti a primit cate o mostenire (imobil)
al sotului exista in natura la aceasta data, al sotiei a fost vandut atunci, iar banii cheltuiti in comun
in virtutea acestui fapt si proband cu acte de mostenitor si de vanzare-cumparare, poate aceasta sa pretinda mai mult de jumatate din imobilul dobandit in comun aflat acum in situatia partajarii?
Multumesc
Spuneti mamei sa va trimita o procura din Spania, incheiata la consulat sau la ambasada si sa va imputerniceasca pe dumneavoastra sa o reprezentati la succesiunea dupa sora sa pentru efectuarea partajului. Anuntati si matusa ca veti merge la notar sa acceptati succesiunea si sa incepeti dezbaterea ei. Daca matusa nu este de acord aveti calea instantei pentru dezbaterea succesorala.
Pe langa acea procura, as sugera sa dea o declaratie de acceptare a succesiunii lasata de defuncta sora, declaratie ce trebuie data in termenul de 6 luni de la data decesului matusii, pentru a nu pierde dreptul la mostenire.
Matusa in viata poate tergiversa dezbaterea succesiunii pana expira termenul de optiune succesorala, ea neavand nevoie de un certificat de mostenitor atata timp cat poate dovedi ca, fie a dat o declaratie autentica de acceptare a succesiunii în termenul de optiune succesorala, fie a facut acte de acceptare tacita a succesiunii, prin actele de dispozitie si de administrare a bunurilor defunctei. ;)
Succesiune
xp-kry
In conditiile date :
1.sotie divortata de sot
2.inainte de divort s-a locuit in casa mamei sotului , proprietate a acesteia
3.dupa divort sotia da in ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune
maraV
Tatal meu a decedat in luna mai a acestui an. El nu a avut bunuri pe numele lui, toate bunurile inclusiv casa fiind in acte pe numele mamei care traieste. In ... (vezi toată discuția)
Mostenire
dulse
buna ziua!am o problema la care sper ca voi gasi un raspuns cert aici.poate bunica mea sa.i faca act pe teren si casa matusii mele,daca bunicul meu a ... (vezi toată discuția)