avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua!am o problema la care sper ca voi gasi un raspuns cert aici.poate bunica mea sa.i faca act pe teren si casa matusii mele,daca bunicul meu a decedat?mentionez ca si mama mea a murit si eu sunt singurul mostenitor din partea mamei mele.daca nu poate sa faca act ,dupa moartea bunicii totul se imparte intre mine si sora mamei mele.MULTUMESC DIN SUFLET
buna ziua!
haideti sa le luam pe rand.
1 a decedat bunicul, nu s-a dezabatut succesiunea, la mostenirea acestuia ar veni bunica, mama dvs si matusa.
acum bunica vrea sa instraineze catre matusa un imobil pe care il dobandise cu bunicul fara sa se dezbata mai inati succesiunea.
raspuns= nu se poate.
2. a decedat mama dvs, dezbateti succesiunea de pe urma acesteia, cu CM pe care il obtineti, dezbateti succ de pe urmas bunicului...
Poate sa ii faca mostenire totala, numai daca aceste proprietati sunt pe numele bunicii dinainte de casatorie.
Daca aceste bunuri au fost dobandite in timpul casatoriei de imparte in mod egal ambilor soti. In cazul in care bunicul a decedat - 50 % ii ramane bunicii, iar celalalt 50 % ( al bunicului ) se imparte astfel : 25 % bunicii, iar celalalt 25 % copiilor ( matusii+ mamei tale - care a decedat si implicit iti revine tie ( fiind unic mostenitor al acesteia).
Prin urmare tie iti revine 12,50 % din intreaga mostenire.
Trebuie sa lamuriti ale cui sunt bunurile despre care vorbiti? Bunuri comune bunic+bunica, sau sunt numai ale bunicului sau doar ale bunicii.
Aceste proprietati sunt bunuri dobandite in timpul casatoriei.dar dupa moartea bunicii totul se imparte in mod egal intre mine si sora mamei mele?
In cazul asta da.

Alte discuții în legătură

Împărțire bunuri MirelaIonela MirelaIonela Bunicul meu pe al cărui nume este actul de proprietate este decedat, la fel si sotia, el avea 2 copii : tatăl meu (decedat) si inca o fata. Si eu mai am o ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunici julia_itl julia_itl Buna ziua , Bunici si parintii ,si o matusa sunt decedati ,m-am hotarat sa incep succesiune pt bunirile bunicilor ,in conditiile in care o singura ... (vezi toată discuția)