avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua!am o problema la care sper ca voi gasi un raspuns cert aici.poate bunica mea sa.i faca act pe teren si casa matusii mele,daca bunicul meu a decedat?mentionez ca si mama mea a murit si eu sunt singurul mostenitor din partea mamei mele.daca nu poate sa faca act ,dupa moartea bunicii totul se imparte intre mine si sora mamei mele.MULTUMESC DIN SUFLET
buna ziua!
bunica poate instraina in mod valabil din timpul vietii aceste bunuri, deci la decesul ei este posibil sa nu aveti ce imparti.
Daca aceste bunuri sunt dobandite in timpul casatoriei, au natura de bunuri comune, iata ca , daca nu este efectuata succesiunea dupa bunicul, bunica nu poate instraina decat dupa dezbaterea succesiuni dupa acesta.
Buna ziua,


In primul rand, s-a facut dezbatere succesorala dupa bunicul? In urma bunicului au ramas mostenitori sotia si copii bunicului.....dupa mama dvs trebuie facuta iarasi mostenirea.....si apoi daca bunica ramane singura proprietara in urma dezbaterii poate instraina imobilul, dar daca raman mai multi co-proprietari nu poate vinde sau instraina decat impreuna toti proprietarii

Cu stima,
av. Oana Toader-Plugariu
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împărțire bunuri MirelaIonela MirelaIonela Bunicul meu pe al cărui nume este actul de proprietate este decedat, la fel si sotia, el avea 2 copii : tatăl meu (decedat) si inca o fata. Si eu mai am o ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunici julia_itl julia_itl Buna ziua , Bunici si parintii ,si o matusa sunt decedati ,m-am hotarat sa incep succesiune pt bunirile bunicilor ,in conditiile in care o singura ... (vezi toată discuția)