avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere Contraventionala - Autoritatea Vamala Otopeni
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere Contraventionala - Autoritatea Vamala Otopeni

Buna ziua,

Saptamana trecuta, printr-o confuzie am trimis documentatia aferenta unui import, altui import, si astfel coletul ajungand la controlul fizic al vamii, s-a constat ca nu corespund obiectele din colet cu cele din factura si am fost amendat cu 3.000 lei pentru declaratie eronata.

Contravaloarea marfii este numai de 100$ , iar eu din greseala am inversat actele dintre cele doua importuri, nestiind continutul lor.

Am inteles ca trebuie sa depun plangere contraventionala la Judecatoria Buftea, la 15 zile de la primirea procesului verbal (sa fac dovada cu plicul de la posta) sau de la emiterea lui?

Mai mult, cum ar trebui sa formulez plangerea contraventionala? Am elaborat ceva, insa nu vreau sa dau dovada de neprofesionalism si as dori sa stiu daca este indicat sa caut niste legi sau dispozitii pe care sa le enunt in contestatie.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: z4m0lx3 , utilizator 12:45, 5 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa returnata la export dinumarcel dinumarcel Am si eu o problema si caut un raspuns. Am o mica afacere prin care import unele scule speciale si le comercializez. Forma de organizare este de PFA. La unul ... (vezi toată discuția)
Colet "violat" - fan courier teomic_a teomic_a In urma cu cateva zile am trimis un colet cu serviciul Fan Courier la Satu Mare, in urma caruia trebuia sa primesc ramburs o suma de bani. Odata ajuns coletul ... (vezi toată discuția)
Colete trimise din usa confiscate de vama romana-pagubitii nu au primit instiintare augustin01 augustin01 In data de 06.02.2013, a fost difuzata o stire la ProTv in care se spunea ca un container sosit din USA NY expediat de o firma americana a fost confiscat de ... (vezi toată discuția)