avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale se poate incheia in astfel de contract?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

se poate incheia in astfel de contract?

Firma mea (dezvoltatoare de software) doreste sa colaboreze cu mai multi oameni, acestia nefiind nici persoane juridice, nici pfa. As dori sa inchei cu ei un contract, prin care ei sa pastreze confidentialitatea a ceea ce se lucreaza, precum si sa renunte la drepturile de autor. Contractul ar urma sa fie unul de prestare servicii, dar cu valoare 0 lei. Daca produsul la care se lucreaza va deveni comercial(exista si posibilitatea sa fie distribuit gratuit pe internet) atunci respectivii colaboratori vor fi recompensati si/sau angajati de catre firma. Este valabil un astfel de contract, daca respectiva persoana nu este pfa? (Eu ma gandeam sa se inregistreze ca pfa doar atunci cand va primi bani, daca se va ajunge acolo, iar pana atunci sa poata sa lucreze si fara pfa, pastrandu-se insa obligatiile de confidentialitate si cele legate de dreptul de autor). Se poate asa ceva?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: miller , utilizator 09:34, 7 Octombrie 2005
:-) Mai multe contracte combinate pot rezolva problema dumneavoastra, in anumite conditii. Insa, ganditi-va ca protectia pe care o doriti nu este neaparat legata de pastrarea confidentialitatii proiectelor, ci de calitatea de autor al lucratorului. In lipsa unei specifictii clare si contrare, munca lui este proprietatea lui.

Ca sa raspund insa clar la intrebare: se poate, dar trebuie sa aveti grija la detalii si sa cunoasteti bine legea.
va multumesc mult de raspuns. m-am gandit si la drepturile de autor(am uitat sa specific) si contractul contine clauze clare care specifica asupra cui ramane dreptul de autor, dreptul de adaugare in portofoliu, etc. practic m-am gandit sa-l formez ca un contract de prestare servicii clasic, cu clauze care specifica obligatii legate de serviciile prestate, durata de prestare, valoarea 0 lei cu posibilitate de marire, daca firma mea va obtine bani din comercializarea produsului respectiv, legate de drepturile de autor si de confidentialitatea informatiilor. intr-adevar trebuie sa includ si o clauza legata de calitatea serviciilor prestate, si daca ele fac parte din produsul final sau au fost respinse pe temeiuri calitative.

deoarece nu sunt un expert in domeniul legal, va rog frumos sa ma indrumati catre vreo resursa de unde as putea sa aflu mai multe despre drepturile de autor si serviciile din industria software.

intrebarea mea initiala era daca este valabil din punct de vedere al justitiei (daca se va ajunge acolo, desi nu se doreste asa ceva)un astfel de contract, semnat de administratorl firmei cu stampila firmei si semnat doar de respectiva persoana fizica (nu pfa), fara notar.(sunt la inceput cu firma si nu ma prea pricep :D).
contractele de prestari servicii nu se autentifica la notariat.
in contract se pot inscrie orice clauze, daca nu sunt ilegale, imorale sau afecteaza demintatea persoanei.
iar vointa partilor reprezentata in contractul insusit prin semnatura are putere de lege.
roxana
Apropo de autentificare la notar: un contract de confidentialitate se inregistreaza la notar? Sau la ITM? Daca nu se face nici una din cele doua, are valoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contract drepturi de autor vs prestari servicii Popu Popu Buna, daca un PFA IT are un contract cu o firma si in contract este specificat una din variantele de mai jos: a. Toate drepturile de autor asupra produselor ... (vezi toată discuția)
Intrebari drepturi de autor Itistul Itistul Prin cumpararea unui serviciu software (contract prestare servicii), beneficiarul in mod normal preia dreptul de autor in caz ca nu se stipuleaza altceva? ... (vezi toată discuția)
Contract confidentialitate pfa alisamon alisamon Buna ziua , la contractul de munca pe care il am cu angajatorul a fost adaugata o clauza de confidentialitate .In momentul de fata , e discuta trecerea ... (vezi toată discuția)